Last news in Fakti

9 Януари, 2020 17:15 1 532 2

Великобритания е готова да преговаря с ЕС

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ес

Британците търся бързо споразумение

Великобритания е готова да преговаря с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания е готова да започне преговори за търговско споразумение с ЕС след края на месеца. Това обяви говорител на британското правителство, цитиран от Гардиън.

Преговори могат да започнат на 1-ви февруари. Говорителят очаква законопроектът по въпроса да бъде прекаран в парламента по-късно днес.

Това се определя като важна положителна стъпка. Британските депутати ще дискутират на трето четене.

Най-вероятно законопроектът ще бъде приет. Консерваторите имат мнозинство в Камарата на общините.

Британският премиер Борис Джонсън вече обяви, че не планира удължаване на преходния период. Европейски представители настояват за повече време за договаряне на търговско споразумение.

От там обявиха, че са готови да осигурят партньорство за Великобритания. Те обаче искат по-дълъг период за договаряне на детайли по сделката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактически

    4 4 Отговор
    Борката ще и отпери един на тази мадама Урсула затова е така щаслива.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: