Last news in Fakti

25 Януари, 2020 12:30 2 720 11

Помпео прекрати интервю след въпрос за Украйна

  • майк помпео-
  • сащ-
  • украйна-
  • интервю

Дипломатът е използвал нецензурни изрази

Помпео прекрати интервю след въпрос за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският държавен секретар Майк Помпео рязко прекрати интервю за NPR, след като му бяха зададени въпроси за Украйна. Той е запитал репортер дали американците се интересуват от Украйна и може ли журналистът да намери страната на картата.

След като репортерът го е направил, на интервюто е сложен край. Също така е използвал нецензурни изрази. От Държавния департамент не са коментирали. По-рано стана ясно, че Помпео ще е на посещение в Киев между 30 януари и 1 февруари, предаде News.bg.

Администрацията на президента Доналд Тръмп бе разтърсена от скандала с изтеклите доказателства за натиск над Украйна. Твърди се също така, че отстраненията бивш посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович е била следена незаконно.

Самият Помпео твърдеше, че не знае нищо по случая. Според разкрито ново видео, Тръмп настоява Йованович да бъде отстранена, а на срещата присъства бизнесменът Лев Парнас. Досега Тръмп твърдеше, че не познава Парнас. Срещу Тръмп тече процедура по импийчмънт. Помпео трябва да бъде основен свидетел.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния софиянец

    26 14 Отговор
    Украйна може и да не знаят американците, ама СССР много добре го знаят.

    Коментиран от #5

  • 3 Йосарян

    32 9 Отговор
    Велик пример за демокрация. Както и за Свобода на Словото! Гьобелс е горд с помпео! Брао!
  • 4 Кравофоб

    27 6 Отговор
    Краварите може да са боклуци,ама никога не са били управлявани от такава измет.Тръмп и неговата администрация изнудва всички наред и троши авторитета им.Че тоя изнуди собствения си парламент за стената с Мексико.И после плямпа за зависимости.Накрая ще принуди останалите да ги наритат.Те гледам все повече държави вече гледат как да се оттърват от лудата крава.
  • 5 pepy

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    "... ама СССР много добре го знаят."

    Така е. В противен случай нямаше как да му разкажат играта...
  • 6 Kaniba

    15 7 Отговор
    долна амерска сволоч!!!
  • 7 Атака в атака

    2 19 Отговор
    Руснаците да не се перчат много много, защото руски газ може да премине през българска територия към Запада на мукавей в понеделник, ако знаят много. В България няма нито един газифициран жилищен блок, нито един газифициран квартал и нито един град. Газта е на 6-то място по потребление като енергия и руснаците може да направят като черноморският вятър в горещ зимен, но почти като летен пек....

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Аааааааа....

    12 1 Отговор
    Начи кат не ни харесат въпросите, теглим една майна,ставаме и си тръгваме.Мдааа....демокрация,свобода на словото и т.н. и т.н. Смешното е ,че още има хора, които вярват в тези утопии. Накрая всичко се свежда до пари. Това е положението,всичко останало е бла бла бла.
  • 9 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Атака в атака":

    Половината вече ми ава през Турция.Гърция се натискаше да подадат нататък.Ако ние се правим на тарикати ще издухааме цялата супа оккончателно.Не може кавали като нас да спрат ресурси от страна като Русия за искащия ресурси запад.Можем да духаме на краварите само,а руснака ще намери начин.Не се кахъри.
  • 10 гост

    4 1 Отговор
    фащ - гнусна и колониална империя на злото.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.