Last news in Fakti

28 Януари, 2020 16:40 3 025 11

Българин с невероятно геройство в Атлантическия океан

  • българин-
  • ферибот-
  • атлантически океан

Варненец спаси паднал зад борда мъж

Българин с невероятно геройство в Атлантическия океан - 1
Снимка: Shutterstock

Варненецът Едуард Тавитян се хвърли в ледените води на Атлантическия океан, за да спаси човек паднал зад борда на ферибот. Историята се разиграва през октомври миналата година около бреговете на канадския град Халифакс. А местна телевизия излъчва репортаж за случката.

Екипът на ферибота е преминал през тренировъчна програма, но за първи път се случва да използва знанията си практически. Капитанът нарежда да бъде извършена сложна маневра, която да приближи огромната машина до човека, но без да го нарани. Инженер Едуард Тавитян осъзнава, че са необходими по-спешни мерки, за да бъде спасен мъжът.

"Видях как започва да потъва. Нямахме време и скочих. Скочих, за да помогна", споделя българинът.

Усилията на екипажа се увенчават с успех и 30-годишният мъж е изваден от ледените води, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Има адреналин, който се покачва в такъв момент. Всичко, за което мислим, е да извадим този човек от водата възможно най-скоро, защото хипотермията може много бързо да го застигне", казва капитанът на кораба.

За своето дело екипажът е получил благодарствени писма и сертификат от канадската провинция Нова Скотия. А директорът на пристанищeто е категоричен - не би могъл да бъде по-горд от начина, по който са действали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 0 Отговор
    БРАВО истински
    човек
  • 2 Истината

    27 0 Отговор
    БРАВО !!!
  • 3 Диего Симеоне

    30 1 Отговор
    Евала на арменеца!
  • 4 скептик

    9 17 Отговор
    Най вероятно , някой го е бутнал , арменците не им е в джинса да се правят на герои.
  • 5 Иванов

    23 3 Отговор
    А, бе байно - не знам ,,скептик,, ли си ,,лунатик,, ли си ,но съм сигурен, че си истински българин. Защото само в джинса на българина е да се съмнява в доброто и да го плюе .
  • 6 Дедо ви

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Варненецът Едуард Тавитян...."....Да бе, чист българин.
  • 7 Komapak

    11 0 Отговор
    Щом е избрал да е българин заслужава нашето уважение, защото повечето арменци избират да са американци... Аз лично се гордея от постъпката на нашия съгражданин.
  • 8 Канадиец

    2 0 Отговор
    Името на провинцията е Нова Скоша. Ударение на о
  • 9 Тенесиста

    8 0 Отговор
    Един българин отишъл на екскурзия до Ниагарския водопад. Екскурзовода ги равежда и им разказва за историята на това забележително място. --На тази и тази дата, еди кой си скочи във водата и излезе жив.-- Продължават и от точка до точка обикалят и слушат. По едно време стигат до едно място където водата направо ври. Екскурзовода казва -- Това е единственната точка от която никой не е посмявал да скочи до сега. Още не довършил и българина скочил. Всички гледат с ужас, но по едно време нашенеца излязал на брега и се изтръскал. Екскурзовода веднага го поздравил и казал; Вие българите сте очевидно много храбри хора! Нашия го погледнал и казал; -- Вярно е че българите сме храбри, ама ако разбера кой ме блъсна изотзад, ще го убия!
  • 10 данчо

    7 0 Отговор
    Браво, готин виц!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.