Last news in Fakti

28 Януари, 2020 17:45 1 291 4

ЕС и Великобритания започват преговори на 3-ти март

  • великобритания-
  • преговори-
  • ес

Вече се подготвят преговорни екипи

ЕС и Великобритания започват преговори на 3-ти март - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания ще започне преговори с ЕС на 3-ти март, съобщи Гардиън.

Очаква се преговорите да бъдат водени между официални представители на ЕС, водени от Мишел Барние и съветника на премиера Борис Джонсън Дейвид Фрост. Споразумение за търговия е основната цел на преговорите.

Преходният период на британската държава след излизането от ЕС е 11 месеца. В ЕС настояват, че ще е нужно повече време за договаряне на споразумението.

Джонсън обаче обяви, че няма да удължава преходния период. До изтичането на периода Великобритания ще остане част от единния пазар и митническия съюз.

Според правителствени документи, без споразумение няма да има връщане на статуквото. Френски представители настояват британското правителство да признае някои от европейските ограничения.

Утре Европейският парламент трябва да одобри споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И така

    3 3 Отговор
    ЕС е съгласен на всичко което заповяда кралицата на света.Е ще има малко циркаджийски номера но все пак основното което кралицата поиска ще стане.Еврогейовете са на хранилка от Лондон и САЩ и ще слушат и изпълняват.
  • 2 Гледач

    3 2 Отговор
    Тия който се чукат с майките си(англичаните)да се МАХАТ още утре.А колкото до ЕС ще ни е по добре
  • 3 Рошко

    1 0 Отговор
    Старата песен на нов глас, края на януари ама ков година не споменават, с ингилизи като преговарящ трябва да се оглеждаш откъде изгрява слънцето, питайте индианците и черните от Африка, и а ли договор който не са нарушили
  • 4 Temerut

    0 0 Отговор
    Очаквам скотзит от обединеното кралство
Новини по държави: