Last news in Fakti

29 Януари, 2020 09:26 2 447 4

Великобритания гони рибарите от ЕС

  • риба-
  • рибар-
  • ес-
  • великобритания

Законопроектът за рибарство в Обединеното кралство ще прекрати безплатните риболовни права на Европейския съюз

Великобритания гони рибарите от ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Законопроектът за рибарство във Великобритания ще прекрати безплатните риболовни права на ЕС. Това предвижда правителствена инициатива на "Даунинг стрийт" 10.

Правителството на Обединеното кралство заяви, че приемането на новия законопроект за рибарството ще позволи на Обединеното кралство законно да напусне Общата политика в областта на рибарството на Европейския съюз до края на преходния период на Брекзит през месец декември. По този начин ще приключи автоматичното правата на корабите от ЕС за риболов във водите на Острова.

"Този нов законопроект за рибарството връща обратно контрола върху нашите води, като дава възможност на Обединеното кралство да създаде устойчива, печеливша риболовна промишленост за нашите крайбрежни общности, като същевременно гарантира дългосрочното бъдеще на британския риболов", коментира министърът на околната среда на Обединеното кралство Тереза Вилиерс.

Великобритания и ЕС трябва да започнат двустранните си търговски преговори на 3 март, след излизането на Лондон от съюза, като се надяваме да оставим достатъчно време за плавен преходен период за Брекзит, който трябва да приключи в последния ден на 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    7 1 Отговор
    Нищо чудно ся да кажат, всички води са наши
  • 2 Българина

    3 4 Отговор
    Англия ще има преходен период но ще се оправят

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко5643

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    КАКВО ИМ Е РАЗВАЛЕНОТО ??? Освем кралските покои друго няма какво да им се развали !!! Те отдавна са ЗАМИРИСАЛИ НА РАЗВАЛЕНО !!!
  • 4 Никой

    1 0 Отговор
    Как Великобритания гони рибарите от ЕС? Трябва да добавят, че ги гони от териториалните си води.
Новини по държави: