Last news in Fakti

31 Януари, 2020 15:50 1 039 4

ЕС иска най-добри отношения с Великобритания

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • великобритания

Урсула фон дер Лайен очаква позитивни преговори

ЕС иска най-добри отношения с Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз желае възможно най-добри отношения с Обединеното кралство в бъдеще, заяви в петък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, но допълвайки, че "тези отношения никога няма да бъдат толкова добри, колкото членството в ЕС", съобщи БНР.

"И, да, в понеделник отваряме нова страница в нашата история", каза тя.

Фон дер Лайен посочи че предизвикателствата и възможностите, пред които е изправен единният блок, не са се променили заради Брекзит, настоявайки, че трябва намерят решение важните въпроси, свързани с изменението на климата, дигиталната революция и проблемите на миграцията.

Говорейки заедно с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли и с председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция в европейския парламент за бъдещето на Европа, шефът на ЕК Урсула фон дер Лайен отбеляза: "Нашата сила е в нашия уникален съюз", противопоставяйки се по този начин на изолационистката политика.

Фон дер Лайен добави, че ЕС научи много от Брекзит преговорите през последните три години и половина. Съюзът също така научи, че 27-те държави членки са много по-силни когато са обединени и че ЕС е способен да "защити своята държава членка Ирландия" по време на преговорите с Великобритания


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 1 Отговор
    ЕС "спука гума" и няма "резервна"..? Да видим чия "пътна помощ" ще дойде първа, тази на САЩ, РУСИЯ или на Китай..? Прецедентът на Брекзит поставя идеите и интересите свързващи страните членки на Съюза вече не толкова "лицемерно захаросани", а до голяма степен "геополитически и икономически" по-прозрачни...? Ако ЕС не излезе от това ЛИЦЕМЕРИЕ, до двадесет години ще се разпадне..!!
  • 2 Ще устои ли Русия на генното

    2 1 Отговор
    бактериологично биологично оръжие със сранното наименование ''коронавирус'' и колко милиона ще бъдат жертвите в допотопна Русия??Ще се справи ли с противоотровата??Ние европейците сме застраховани на 99 % на генна основа, но те как са в тази област или азиатското им е в повечко??
  • 3 Дон Чико

    0 0 Отговор
    Урсуло, ти кой пита, за да се изказваш от името на 500 милиона души? А, дърта гинеколожко? Аз искам всички ингилизи на миризливото им островче час по-скоро и завинаги.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.