Last news in Fakti

1 Февруари, 2020 15:00 3 496 5

Меркел: Интересите ни с Великобритания се разделят

  • германия-
  • ангела меркел-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес

Германия иска да остане близък приятел на Обединеното кралство, защото ни обединяват общи ценности, подчерта канцлерът

Меркел: Интересите ни с Великобритания се разделят - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преговорите за бъдещите отношения на Великобритания с ЕС няма да бъдат лесни, и се зарече да помогне за това Евросъюзът да бъде успешен след Брекзит, предаде Асошиейтед прес.

Излизането на Великобритания от Евросъюза е "трудна раздяла за всички ни, за 27-те държави членки на ЕС и за Германия", посочи Меркел във видеопослание, разпространено от кабинета ѝ.

"Германия иска да остане близък партньор и приятел на Великобритания, защото ни обединяват общи ценности", подчерта Меркел.

Щом Брекзит влезе в сила, Великобритания встъпва в преходен период, през който ще договаря условията на новите си отношения с Евросъюза и 27-те му оставащи членки. Меркел изрази надежда да бъде сключено добро дългосрочно споразумение "възможно най-бързо".

Подчертавайки важността на това единството на ЕС да се запази, канцлерът заяви, че "тези преговори със сигурност няма да бъдат лесни", и изтъкна, че много зависи от това колко близка Великобритания желае да остане с блока.

Меркел заяви още: "Европейският съюз влиза в тези преговори в добро разположение на духа, но и представлявайки своите собствени интереси, а Великобритания ще направи същото".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фараж

    10 9 Отговор
    Меркел знае къде да си завре,, ценностите,,.
  • 2 Умерзен от СДС градежът

    6 6 Отговор
    0Ами това са глупости което говориш госпожо Меркел обединяват в американските интереси и нато-вските интереси които са вредни за България като цяло само че евреите от правителството на Герб твърдят точно обратното колко са полезни нарича се демагогия да говориш нещо което не е истина да го повтаряш и то става истина
  • 3 123

    12 4 Отговор
    Меркел и Макрон тормозят европейците с извратената си политика.
  • 4 Ахмадинеджад

    9 2 Отговор
    ЕС ТРЯБВА ДА СИ ПРАВЯТ ТАЙНИ Г-8 ИЛИ Г-12, СЕГА КАТО ГО НЯМА ТРОЯНСКИЯТ КОН НА САЩ / ВЕЛИКОБРИТАНИЯ / И ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИ А НЕ ИЗГЪЗИЦИ, БРЕКЗИТА СЯКАШ БЕШЕ ЗА ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА ЕС С НЕЩО ПОЛЗОТВОРНО
  • 5 9999

    7 2 Отговор
    Госпожо Меркел, то не може да поканите цялата сган на Африка и Азия.....да разпределяте в коя държава колко индивиди от тази сган да приема подслонява и отглежда......а те за благодарност да изнасилват, грабят, мързелуват и много други. А за вашите измислени еврогейски ценност...даже не ми се и коментира!!!
Новини по държави: