Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 11:05 1 919 5

Иран е готов на партньорство с ЕС

  • иран-
  • жозеп борел-
  • ес

Жозеп Борел е на посещение в страната

Иран е готов на партньорство с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният представител за външна политика на ЕС Жозеп Борел е получил уверения от иранските представители, че страната им ще продължи сътрудничеството с Европа, съобщи РИА Новости.

Днес Борел беше на посещение в иранската страна. Представителите на Иран са били уверени в желанието на ЕС да бъде запазено споразумението за ядрената програма на страната.

„Предложих на иранските представители и мисля, че те се съгласиха, да продължим наблюдението от Международната агенция за атомна енергия. Единствено тя може да потвърди развитието на иранската ядрена програма“, заяви Борел.

ЕС вече обяви, че настоява за запазване на споразумението. Предстои среща на ирански представители с представители на Франция, Германия и Великобритания.

Иранският президент Хасан Рохани вече обяви, че страната му ще се върне към споразумението, когато европейците започнат да изпълняват ангажиментите си. Борел се е срещна с иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф.

Той отбеляза, че Иран има основна роля в стабилността на Близкия Изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти турчин

    1 2 Отговор
    Стоян Колев е най големия п*д*раст в България

    Коментиран от #3

  • 2 Анти турчин

    1 1 Отговор
    Пишете в you tube Стоян Колев чупи климатик и ще видите п*д*растия от първо лице.
  • 3 Вехди Паша

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анти турчин":

    обичаш ли резани карабини а?

    Коментиран от #4

  • 4 Анти турчин

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вехди Паша":

    А ти обичаш ли бе турко
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.