Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 08:05 1 809 8

Жертвите на коронавируса в Китай надхвърлиха 1000

  • китай-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • ухан

В провинция Хубей има 103 смъртни случая, което е нов дневен рекорд

Жертвите на коронавируса в Китай надхвърлиха 1000 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Продължава разпространението на новия коронавирус. Над 42 200 вече са потвърдените случаи в Китай. Починалите в страната вече са 1016 души. Екип медицински експерти на Световната здравна организация е в Китай, за да помогне да бъде разследвана епидемията от коронавируса. В Женева днес и утре ще се проведе глобален форум на експерти за изучаване на новия коронавирус, организиран от Световната здравна организация.

В провинция Хубей вчера има 103 смъртни случая, което е нов дневен рекорд. Броят на регистрираните нови случаи обаче е намалял с почти 20% от предишния ден. Местни медии съобщават за стотици уволнения на високопоставени служители, разследвания и предупреждения в Хубей и други провинции, свързани с разпространението на болестта.

В рядка публична изява за последните месеци китайският президент Си Дзинпин вчера посети здравни служители в Пекин, които лекуват пациенти с коронавирус. Той призова за "по-решителни мерки" за борба вируса и заяви, че "трябва да имаме увереност, че в крайна сметка ще спечелим тази битка срещу епидемията".

3996 души са оздравели и са изписани от болница, съобщи в сайта си китайският Държавен комитет за хигиената и здравеопазването, предаде"Ройтерс.

За понеделник новооткритите случаи на заразяване са били 2478 души, което е спад спрямо неделя, когато те са били 3062 души. Общият брой потвърдени случаи на заразяване с коронавируса са 42 638 души в континентален Китай. Отделно в Хонконг са установени 42 случая на заразяване и един починал, в Макао - 10 заразени и в Тайван - 18 заразени, заявиха китайските власти.

Във Великобритания вчера бяха обявени 4 нови случая, с което броят на заразените хора в страната стана 8 . Правителството предупреди за "сериозна и непосредствена заплаха". Междувременно още 65 души са дали положителна проба на круизния кораб "Диамантената принцеса", който е под карантина край Япония. Отделно в Хонконг са установени 42 случая на заразяване и един починал.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРИПЕН РЕШЕТНИКОВ

    2 10 Отговор
    Мен не може да ме налази защото мога да правя коремно и да муча по телефона като луда крава.
  • 2 В България

    11 3 Отговор
    Не ни трябва корона вируса. Ние си имаме тиквоч вирус.
  • 3 Алфа Вълкът

    2 3 Отговор
    Като станат по 10 000 на ден за 1г ще умрат 365К!
    Което нищо когато населението ти е 1 400 000 000!
    👑 вирусът си е китайско изобретение измислено в биологична лаборатория в Ухан да измори пенсионерите си и да облекчи пенсионния фонд, който се изчерпва до 15г. Докато не паднат 10 000 000 пенсионера в Китай, правителството им няма да пуснат ваксината!

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 4 Komapak

    2 1 Отговор
    Цифрите са занижени. Касае се за в пъти по-голямо количество. Цензура....
  • 5 Димитър

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Аз не знам дали корона вируса е китайско изобретение, но със сигурност Алфа Вълкът е типичното изобретение на 30 - годишната криворазбрана българска демокрация - кибик с промит мозък, който като си няма работа пише простотии по форумите и се мисли за много забавен на гърба на болни и стари хора. Вярно е, че такива като теб вируси не ги ловят, за съжаление и много други неща не ги ловят като акъл и чувство за съпричастност. Като нация се затриваме по един много по гаден и мъчителен начин от китайците
  • 6 Iordan Ivanov

    0 0 Отговор
    Експерти да огледат с какви оръжия убиваха пострадали от нови GRIP Activators жертви в старата широко рекламирана болница. ТАм се вижда как легналите на неудобните преоблъчени легла се атакуват с дигитално холограмно видео терористични оръжия обемно прецакващи и убиващи легналите.

    В новата условията са много по добри..атакуващи масови убиици тип'Grey death mass killers" се виждат като белезникави обеми под легалата вкл празни в болницата..
    МЕд мафията провеждаща диверсията внимателно следи обемно всички в обсега на новата дигитално холограмна хардуерно софтуерна техника..Цел опазване на медицинските кадри.
  • 7 Да личи си че

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    не си запознат много със ситуазията,а и си плитък много за това те и хващат такива не пълни и избирателно провокативни новини. Навсякъде по медиите се тръби колко са заразени и колко са починалите,а никъде не се споменава по нашите медии,колко са излекуваните. Това е престъпление наложено не от друг а от западната гьобелсова пропаганда и очерняне на Китай като цяло. А иначе починалите спрямо заразените и излекуваните са минимален брой,защото излекуваните са 5000,а починалите малко над 1000,е прави си сметка кога ще се облекчи пенсионната система на Китай.А мисля за тях въобще не трябва да се тревожиш,а по-скоро за нас,защото както вървят нещата,тенденцията е да няма пенсионери,защото няма да има кой да работи за да изкарва пари за бъдещите пенсионери,а то май и държава няма да има след някоя и друга година.
  • 8 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Вълкът":

    Хубаво е че си господин никой, и нямаш никаква власт да твориш простотии, освен това, дори не можеш да смяташ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания