Last news in Fakti

17 Февруари, 2020 16:22 1 036 5

Северна Македония чака победа от четвърти опит

  • северна македония-
  • никола димитров-
  • ес

Никола Димитров оптимист за срещата на ЕС

Северна Македония чака победа от четвърти опит - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Северна Македония Никола Димитров е оптимист за срещата на върха на ЕС, съобщи Нова Македония.

Очаква се среща между лидерите на Западните Балкани и върховни представители на ЕС.

Участие ще вземат председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Македонското правителство е доволно от новите предложения за процеса по разширяване на ЕС. Според Димитров промените дават преимущество на страните, които постигат резултати по време на преговорите.

„Този регион представлява стая от европейската къща, която все още не е включена към нея. Вярвам, че това е приоритет за новото европейско ръководство. Мисля, че има достатъчно енергия, за да постигнем още една голяма победа. Не получихме дата на три заседания на Европейския съвет и се надявам, че това ще стане на четвъртото“, заяви Димитров.

Европейски лидери вече се обявиха в подкрепа на започването на преговори със страната. Северна Македония и Албания се надяват да договорят получаването на дата за преговори преди следващата среща на върха на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО В СКОПИЕ Е В ОТСТАВКА !!! КАКВИ ГИ ДРЪНКАТ В ОТСТАВКА НЕ Е ЯСНО !!!
  • 2 миш

    3 1 Отговор
    Нали сте колко едно китайско село.
  • 3 Факт!

    2 0 Отговор
    Обаче с тия влиза и Албания тоест все едно приемат Турция Франция вече е пропищяла от албанските набези а още имат визи.Защото граница се защитава само с картечници кучета и минни полета свободното движение е педалска работа.
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    А какво ще стане, ако заради това протакане принудят Сев. Македония към КОНФЕДЕРАЦИЯ С БЪЛГАРИЯ???
  • 5 Румяна Костова

    1 2 Отговор
    Тръпката бе да договорят да ги приемат в НАТО. След този успех, вече на никого не са интересни, освен на нашата Катерина и Бойко. Горките, борят се, за да им определят дата, на която ще им кажат,, Ще ви приемеме в ЕС, ама друг път. Имайте търпение както Турция "
Новини по държави: