Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 08:52 935 7

Тръмп готов лично да сключи споразумението с талибаните

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • афганистан

Той изчаква периода на примирие

Тръмп готов лично да сключи споразумението с талибаните - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов лично да подпише споразумението с талибаните, съобщи FOX News.

Споразумението трябва да гарантира мира в Афганистан. Споразумението може да стане факт на 29-ти февруари.

Преди това има 7-дневно примирие. Тръмп обяви, че в момента се наблюдава намаляване на насилието в региона.

Споразумението предвижда значително намаляване на американските представители в страната. Очаква се примирието да стане основа за мирното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тттттт

    6 0 Отговор
    Разбира се -те терористите между себе си ще се договорят...
  • 2 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Интересно е какво ще даде Тръмп на талибаните, за да сключат мир?Проценти от търговията с хероин? В минали времена в Китай търговията с опиум бе под контрола на английската кралица, най-усърдните в нея получаваха джентълменски титли. В днешно време, о, какво съвпадения, полетата с бял мак в Афганистан също се контролират от англосаксонците. Мирът там, ако не изиграят талибаните Тръмп ще бъде отличен ход в предизборната му кампания. А може да получи и Нобелова награда за мир.
  • 3 ****

    2 0 Отговор
    Това споразумение което иска да сключи този рижавия,не си заслужава губенето на време.Всички знаят,че тези нарушават всички договори,и не струват нищо за тях,те искат договорите да важат само едностранно.
  • 4 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    тръмп се надява все да свърши нещо ама не става и не става.натиска над талибаните продължил 20 години дава резултат сега ,но тои иска да се покаже като единствения виновен за това!за негово съжаление процеса на примирие ще е дълъг и няма да му стигне мандата за да го види привършил.иначе талибаните са гроги,следствие дългата воина и наи-голямата им опасност ислямска държава.те сега искат да сключат примирие с властта за да могат да се справят с конкурентните ислямисти.пакистан също се умори и вече не може да подкрепя талибаните,което ги вкарва в сегашната ситуация,а именно мир при условия диктувани от сащ!

    Коментиран от #5

  • 5 787

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Това което пишеш е сборник от добри пожелания!Няма нито един факт в подкрепа на твърденията ти!
    Пакистанският генерал Зафар Абас казва, че" Южен Афганистан, силно обхванат от наркоиндустрията е „пропускан“ винаги при бомбардировки на фона на увеличението на производството на дрога след свалянето на талибанското правителство до близо 7000 тона годишно (от 185). Дори само логистиката на хиляди тонове опиум поражда въпроси. Когато процъфтява на територия под контрола на американски миротворци, вече се превръща в отговор".
    пътят на коприната се превърна в път на дрогата и САЩ си искат парчето и от него! Нещо обаче не им се получава!Талибаните не са гроги ,а процъфтяват при наличето на толкова мак,което е в тяхна територия!

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "787":

    кое е пожелание?че талибаните са готови на мир по американски правила?или че са изтощени от 20 годишната воина за сметка на невоюващите там поне от 5 години американци?опюма си е бил там ище си бъде.има ли търсене ще има и предлагане,макар че хероина като наркотик е демоде.естествено че в зони на проамерикански групи ще се гледа опюм.местните водачи не са идиоти и ловят риба в мътна вода.подобна ситуация има и в латинска америка.тва обаче не значи че американците са фенове на хероина,напротив техните служби за противодеиствие на дрогата са наи-силните и ефективни в целия свят!
  • 7 Тодор

    0 0 Отговор
    Тръмп май е готов и да им духа !