Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 08:00 1 168 3

Асандж се оплака, че не може да говори поверително с адвокатите си

  • джулиан асандж-
  • сащ-
  • екстрадация-
  • великобритания-
  • адвокати-
  • уикилийкс

Ще бъде ли екстрадиран в САЩ Асандж?

Асандж се оплака, че не може да говори поверително с адвокатите си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж се оплака, че няма възможност да води поверителни разговори с адвокатите си, предаде AFP.

"Не мога да водя истински поверителни разговори с адвокатите си. Не мога да говоря с тях, не мога да им задавам въпроси, не мога да им давам инструкции", заяви Асандж в съдебната зала в Лондон. Той беше поставен в стъклена клетка и отбеляза, че поставени наблизо микрофони могат да хващат части от разговори на обвиняемия със защитата му.

Американските представители "имат сто пъти повече контакти със своите адвокати", каза той. Джулиан Асандж е издирван от САЩ за разпространяването на стотици хиляди поверителни документи за военната и дипломатическа дейност на САЩ, по-специално в Ирак и Афганистан. Той може да бъде осъден на до 175 години затвор за шпионаж и компютърно пиратство.

Един от адвокатите на Асандж изтъкна, че основателят на "Уикилийкс" не трябва да бъде екстрадиран в САЩ, защото британско-американско споразумение забранява екстрадиции за политически нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американската мафия

    6 3 Отговор
    Няма да е лошо да кръстят улицата пред американското посолство в Москва Джулиан Асанж!!!
  • 2 американската мафия

    3 3 Отговор
    Нали така се прави!
  • 3 no name no face no number

    4 2 Отговор
    за световните крадци няма съд и присъда няма благородство и морал те са нагли дебили и империята им мачка правата на опитващите се да бъдат свободни държави. сащ гадната империя на злото петроло и златокрадци, човекоубиици.
Новини по държави: