Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 16:50 1 005 2

Барние: ЕС ще се придържа към политическата декларация за Брекзит

  • ес-
  • брекзит-
  • барние-
  • декларация

Преговарящият за Брекзит на ЕС Мишел Барние отбеляза, че при преговорите с Великобритания, които започват следващата седмица, блокът ще се придържа към политическата декларация, договорена миналата година. Той спомена публикувания по-рано мандат за преговорите на Обединеното кралство, отбелязвайки явни различия. Това съобщи Reuters.

„Забелязваме мандата на Великобритания, публикуван днес, и ще обсъдим съответните ни позиции в понеделник“, написа Барние в туитър.

„Ще се придържаме към всички наши предишни ангажименти, поставени в политическата декларация. Искаме амбициозно и честно партньорство с Великобритания в бъдеще", допълни той.

През октомври миналата година Обединеното кралство и ЕС постигнаха съгласие по политическата декларация, определяща рамката за бъдещите отношения между тях.

Тя акцентира върху партньорството в областта на сигурността и икономиката, като последното се отнася до равнопоставеност на стандартите и регулациите, за да се гарантира лоялна конкуренция в търговията. Оттогава Обединеното кралство отхвърля това.

Политическата декларация, която не е правно обвързваща, бе приета наред с договора за Брекзит, който също беше договорен през октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Звонимир Бобан

    1 1 Отговор
    Мишел Педалие гледа като насран пред Великобританската мощ.
  • 2 Курзавасвасвасвас

    1 0 Отговор
    Курзагерманя