Last news in Fakti

9 Март, 2020 15:27 1 169 20

Столтенберг ще се срещне с Ердоган

  • йенс столтенберг-
  • ес-
  • реджеп ердоган

Срещата е потвърдена

Столтенберг ще се срещне с Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне с президента на Турция Реджеп Ердоган, съобщи РИА Новости.

Президентът на Турция е на посещение в ЕП. Планирани са преговори с представители на ЕС.

Основна тема ще е ситуацията по европейските граници. Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел потвърдиха, че ще проведат разговори с турските представители.

Тема на разговора ще е и примирието в Идлиб. То беше договорено след среща на Ердоган с руския президент Владимир Путин.

Ердоган настоява за преразглеждане на споразумението с ЕС. Фон дер Лайен вече призова за връщане на контрола по европейската граница.

Правителството на Турция настоява за нова подкрепа за страната. ЕС вече прговаря за още средства за страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    8 2 Отговор
    Бежанците с от Афганистан, Пакистан и Ирак, а лицемерите щяло да обсъждат положението в Идлиб. Каква болна тема им е Сирия.

    Коментиран от #5

  • 2 След Путин всички се редят

    3 7 Отговор
    Да целуват ръка, а и не само на султана
  • 3 Ххх

    4 3 Отговор
    Независимо от факта, че Турция е предоставила на терористите в Сирия огромно количество бронетехника, тя се е оказала съвършено безполезна срещу руските ракети, които са били предоставени на сирийската армия за борба с враговете и. Турската техника се е оказала абсолютно беззащитна пред ракетите руско производство, за което свидетелства факта, че в резултат на пряко попадение в турски бронетранспортьор с намиращи се в него терористи, той буквално е бил разтопен, а в предната му част се е образувала огромна пробойна. На представена фотография е запечатан турски бронетранспортьор ACV – 15, който се е опитал да щурмува позициите на сирийската армия. В резултат на прякото попадение на противотанкова ракета същата е преминала през транспортното средство, унищожавайки минимум 5 лица. Бронетранспортьора е бил унищожен недалеч от линията на фронта и даже не е успял да вземе участие в бойните действия, но следва да се отбележи, че с подобна лекота сирийските военни унищожават и турските танкове, при голяма част от които оръдейната купола се е откъсвала и е отскачала на няколко метра от танка. Специалистите отбелязват, че доставката на бронирана техника за терористите по – скоро е оказало морално въздейстние, но не им е дало никакво преимущество. „Отчитайки факта, че за две седмици терористите са загубили повече от 6 хиляди души, сирийската армия не само че успешно е отразила атаките им, но и продължава да освобождава сирийската територия, освобождавйки нови населен
  • 4 Ел Греко

    9 3 Отговор
    Айдеее..просяка и през НАТО се разписа. Ма иначе нека си говорят , нема лошо...Мицотакис и там му го вкара четвъртит с ветото по т.4 от Устава.А като го изритат от ЕП, ще хване пътя за САЩ, дано му пусне Помпео некой ''Пейтриът''..ако има свободни де...мухахахахаха...и после султанът не бил турист.Цял свят вече го е..ава тоя анадолски мушмул...подритват го като гнила круша...хахахахаха анадолското дьонме

    Коментиран от #6

  • 5 Ами отиди ти тогава

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    И обсъждай положението с президентите на Авганистан, Пакистан и Ирак бежанската криза :)))). Обсъждат с Ердоган защото реално само той има сили да ги спре след като Путин ги тласка към Европа

    Коментиран от #9

  • 6 Хахаха

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ел Греко":

    Утешавай се с чл4 докато ердо ви го подпъхва четвъртит. :))))

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Столтенберг ще се срещне с Ердоган...ааа лошо нема , ше пият по едно кайве и после - кой от къде дошъл.
  • 8 Ел Греко

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Нали виждаш , така си го подпъхва че колкото повече мърда , по -дъобоко му влиза.Ама той агата вече свикна на такива процедури, та не му прави впечатление май...

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ами отиди ти тогава":

    Бе то вече и те май не го бръснат за слива , ама щом си ги събрал на по едно кайве...лошо нема
  • 10 аз виждам клоаката в която

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ел Греко":

    Превърна Гърция за една седмица. Виждам и настроенията по вашата преса. Та ще си променя мнението, не е четвъртит, а е направо квадратоглав този дето ви го подпъхна :)))

    Коментиран от #11

  • 11 Ел Греко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "аз виждам клоаката в която":

    Хахахаха,,,виждал си..какво си виждал бе , борсук...не му се отвори нещо парашута на анадолопитека..хахахаха

    Коментиран от #12

  • 12 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ел Греко":

    Явно не виждаш положението в Гърция. Поразпитай, разгледай пресата, поразсъждавай защо спешно им отпускат 700 млн, па може и да ти светне :)))

    Коментиран от #15

  • 13 хасан

    1 2 Отговор
    Всички еврогейски лидери да изпълняват каквото каже великия Ердоган
  • 14 Ххх

    3 1 Отговор
    Русия е използвала в Сирия уникален самолет, за който САЩ са я заплашвали с ядрен удар. Съгласно данните на руски информационни агенции, поради Турската намеса в сирийския конфликт Русия е започнала да използва във въздушното пространство на страната свой уникален самолет, способен да заглушава и извежда от строя космически апарати, летящи дори на висока орбита. Именно благодарение на използването на Ил 22 Порубщик Турция е загубила в Сирия голяма част от дроновете си, а ракетите, изстрелвани по позициите насирийската армия са пропускали целите си. На коварната стратегия на Анкара сирийската армия с помощтта на въздушните сили на Русия е отговорила с тактика на сдържането. На първо време чрез Ту 214 и Ил 22 ПП, на които се е удало не само да открият приближаващите турски изтребители, но и да предупреждават сирийските самолети за опасността. Ил 22 е успял да наруши тактическата свръзка Линк 16, което е направило Боинг 737 безполезен в мониторинга на територията и насочването на ударните изтребители. Руската федерация, без да встъпва в открит конфликт с Турция е успяла да неутрализира турските ВВС в района на бойните действия, като им е попречила да държат под контрол въздушното пространство и да обезпечават настъплението на сухопътните войски. На по – ранен етап САЩ са заплашвали Русия с ядрен удар, ако тя се опита да използва Ил 22 срещу американски космически апарати.

    Коментиран от #17, #19, #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Браво комши

    3 1 Отговор
    Свалям му чапка . Световен лидер е Ердоган ..
  • 17 Спирай бояришника

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Мини на по-леки препарати за вана!!!!!
  • 18 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ел Греко":

    Халал да са ви. Все едно да се радваш на парите отпуснати на болен като знаеш, че не стигат. Още три пъти по толкова да ви отпуснат хахахаха
  • 19 Ейййй...

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Пич ти на какво си...нещо много яко..а...намали малко дозите бе, здраво си изтрещял. Халюцинации имаш ли? Ако вземе да ти говори Путин или маршал Будьони, потърси лекарска помощ веднага...чули
  • 20 Мммммм....

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    В наше село всичко смърчи бело...кажи кой ти е дилъра братле.