Last news in Fakti

27 Март, 2020 07:20 1 403 18

ЕС одобри започването на преговори с Албания и Северна Македония

  • северна македония-
  • ес-
  • албания

Очаква се определяне на дата

ЕС одобри започването на преговори с Албания и Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавнияте ръководители в ЕС одобриха започването на преговори с Албания и Северна Македония, съобщи Нова Македония.

Започването на преговори беше договорено във вторник. На срещата на върха от беше официално обявено.

То беше обявено от министрите по европейските въпроси. Очаква се обявяването на дата за започване на разговорите.

Двете страни очакваха дата на предходната среща на ЕС. Това обаче се отложи, заради искане на Франция и Нидерландия за промяна на практиката по преговори за разширяване.

Промените вече са договрени и преговорите може да започнат.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    14 4 Отговор
    Всичката Мара втасала, тия преговори ще ми водят!
    Алоу тия от Брюксел, КОРОНАВИРУС ПАНДЕМИЯ Е!
    От банките на Европарламента не я ли забелязвате?

    Коментиран от #8

  • 2 Рошко

    13 2 Отговор
    Искаме статистика колко хора умират от грип всяка година, и кой забърка тази каша в целия свят

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Някой си

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Това всеки го иска, само Бибитко и генерал Годжи - НЕ!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 да се

    8 1 Отговор
    надяваме ,че преговорите с тях ще продължат поне толкова колкото с турция :))))))) шиптъри не ни трябват а мекедонците ....ами те нали са най най....за какво им е ес !!
  • 5 Рошко

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Или вече ще има световно правителство, със нов световен ред
  • 6 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    И защо никой не пита, защо?
  • 7 ей рупа ли рупа

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Това НЕ Е грип бе шмотко потърси и прочети за пандемията от 1918г убила от 50-100млн по света (от едно семейство са)

    Коментиран от #14

  • 8 именно Мара втасала

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Нищо чудно КРАТУНОмията е евроболест като балон преди ПУК
  • 9 Опа

    2 0 Отговор
    Само така тези две държави може да ги вкарат в ЕС. В мътни води знаете какво се лови, нали
  • 10 Луд

    6 1 Отговор
    Македония да се обедини с България и са в ЕС.

    Коментиран от #13

  • 11 Само питам

    3 2 Отговор
    Защо се е разквичала евразийската пасмина?
  • 12 Тиквуции и Каракачанов

    0 1 Отговор
    свалиха гащи! Не им пука за общото решение при Президента да се отстояват националните интереси и двустранната комисия за исторически,културни и образователни въпроси да си свърши работата. Важното е тиквата да изпълни заповедта на външните началници да се спазват единствено чуждите интереси.
  • 13 Тиквата и Каракачанов

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Луд":

    сега ни обединиха към С.Македония.Стана обратното!
  • 14 бай Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ей рупа ли рупа":

    Това което убива тжертвите(така силно акцентирани в медиината пропаганда) сега е безнадеждната здравна система неспособна да се справи с пневмония.Какъвто и вирус да причини усложнена пневмония (и на каквато и възраст да си) ако те захвърлят на плочките в някоя т.н. "болница" или дори на легло вътре или вън от въпросните "здравни" заведения съдбата ти е предрешена.Същата е съдбата на тези които си остават в къщи с тежката форма на пневмония.Нивото на сегашната медицината е такова,че тя може усмешно да лекува случай с усложнена пневмония, но си трябва интензивно отделение...апаратура...и поне 2 сестри на не повече от 4 пациента.Това изискване за превилигированите го има...масите обаче мрът,като в средните векове.И докато по време на "испанския" грип е имало оправдание за жертвите(оправданието е мизерията след първата световна война) в случая става въпрос за добре обмислена биологична атака.И ДА неграмотнико,COVID-19 е силно заразен ГРИП от групата на корана вирусите.В част от случаите се развива пневмония и пациентите мрът в резултат на отсъствието на всякаква медицинска помощ.Съвсем "случайно" предпазни средства няма.Маски,предпазни облекла също.За вентилатори,респиратори и нормално функциониращи интензивни отделения и дума не може да става що се касае за обикновенни хора.Няма да споменавам Италия и Испания защото там класификацията "болнично заведение" не съществува вече.Хвърлят те някъде и мреш.Ужасяващ обаче е факта,че в държава като САЩ лекарите и мед
  • 15 бай Киро

    3 0 Отговор
    Ужасяващ обаче е факта,че в държава като САЩ лекарите и медицински персонал се предпазват с черни торби за боклук.Е няма как...скоро много от тях ще заминат в кремакториумите и общите гробове барабар с пациентите си.А по страшна ще е съдбата на милардите шебес гой при които вируса няма да пробие имунната система и развие тежка пневмония.Глада и икономическата разруха ще довърши пъкления план на тези които са го разработили.Да блокираш световната икономика е престъпление срещу човечеството.Точно тя е необходима сега за да дръпне човечеството напред,но ние на сила сме блокирани у дома. При една война никои нормален индивид не си блокира собственната икономика...напротив,вкарва я във военни релси и тя започва да работи в тази посока(произвежда най-необходимото).За сметка на това се стреми да ликвидира икономиката на противника си. В сегашната ситуация случая липсват предпазни средства(дезинфектанти,маски,облекла),кислородни респиратори,медикаменти...скоро ще липсват и храни, но ЗАБЕЛЕЖИ тъпако!!! Работната сила в цял свят е блокирана.Нищо,че по голямата част от тази работна сила дори не развива симптоматика при Грипа COVID 19.Но запомни от мен това: срешу глада и безредиците тази голяма част от населението няма естественна имунизация. Благодарение на такива под-човеци като теб пъкления план бива реализиран перфектно.Нормлна реакция при сегашната ситуация би била засилване на икономическата активност...увеличаване на болничните заведения и интензивните отделе

    Коментиран от #17

  • 16 бай Киро

    3 0 Отговор
    кaктo и нa мeдицинcки пeрcoнaл.Дeглoбaлизaция c бързи тeмпoвe.Вcичкo мoжeщo дa cтoи нa крaкaтa cи към прoизвoдcтвeнaтa линия.Бeзплaтни Мacки,oчилa,дeзинфeктaнти и eкипирoвкa нa вcякa aвтoбуcнa cпиркa и ce върви нaпрeд.Рaбoти ce и ce прoизвeждa.Зaмиcлял ли ce ce зaщo Ceвeрнa Кoрeя нe e зaceгнaтa,нe e блoкирaнa,нe ce caмoубивa икoнoмичecки и хoрaтa нe мрът кaтo мухи oт пoрeдния грип(пнeвмoния)? Или глупaв въпрoc зaдaвaм тъй кaтo зa дa ce зaмиcлят дeбили кaтo тeб,тo тe трябвa дa имaт c кaквo.
  • 17 Рошко

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "бай Киро":

    Ашколсун бе бачо Киро
  • 18 Само те ни липсваха............

    0 0 Отговор
    Приемете някой богата страна. За кво са ни Тея беднюги.