Last news in Fakti

3 Април, 2020 16:02 2 373 10

Италия: ЕС да покаже единство

  • италия-
  • джузепе конте-
  • ес

Джузепе Конте подкрепя европейския план

Италия: ЕС да покаже единство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският премиер Джузепе Конте призова ЕС да бъде амбициозен да бъде безстрашен за преодоляване на ситуацията, съобщи France 24.

Според него сега е времето да се покаже единство. Италия вече заяви, че е очаквала по-голяма подкрепа от ЕС.

„Това е моментът да покажем повече единство и безстрашие. Трябва да направим този скок, за да покажем, че сме обществен, а не просто икономически съюз.

Одобрявам европейския план за отпускане на 100 млрд. евро в подкрепа на икономиката, но вероятно ще трябват повече средства. Солидарността е нещото, с което създаваме история“, заяви Конте.

Той отговори на изявление на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, която призна, че съюзът не подкрепил по очаквания начин италианската страна в борбата с коронавируса. Премиерът на Италия отново заяви, че е важно да има общи европейски облигации за стабилизиране на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Д-р По навътре.

    21 3 Отговор
    Корона вирусът трябва да вилнее още толкова време докъто бъдат изхарчени всички пари на евросъюза и спрът да се дават за простотии като за бежанци джейндърски права и тем подобни глезотии.
  • 3 Учуден

    7 4 Отговор
    Кара ме на смях тоя Конте. ЕС бил обществен съюз.
  • 4 оня с коня

    10 12 Отговор
    Италия става Нагла - нали Русия й ПОМОГНА,какво иска още?

    Коментиран от #5

  • 5 Катани

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Хей умнико внимавай че в Италия цената на конското месо се вдигна да не почнат да ти викат оня без коня хахахахаааа.
  • 6 Васил

    15 5 Отговор
    Европейският съюз и пет пари не струва всичко е една голяма Пунта Мара

    Коментиран от #8

  • 7 ама вие още вервате ли си за ЕС

    10 4 Отговор
    Той показа единство в разединението.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кой.........

    2 3 Отговор
    Кой знае как ще свърши шоуто. Много е важно Марио Драги каква идея има, а почти никой не го разбра. Репликата му беше ДЪРЖАВИТЕ ТРЯБВА ДА ПОДПОМАГАТ БИЗНЕСА . .. А не. ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ТРЯБВА ДА ПОДПОМАГА БИЗНЕСА.. Италия организира прибирането на всичките си граждани по света.
  • 10 Диди

    3 7 Отговор
    От десетилетия прахосвате държавните пари, правите дългове,живеете над финансовите си възможности,и сега използвате епидемията като предлог за общи европейски облигации.Няма да стане. И престанете да клеветите Европейският Съюз,защото въпросът е какво вие сте дали за него.Нямате право да изисквате други държави да изплащат дълговете ви. Защо не търсихте вината във вашите политици от десетилетия насам.Къде е старото куче Берлускони да дава отговори защо Италия е на това дередже. Никакви европейски облигации.Няма.
Новини по държави: