Last news in Fakti

10 Април, 2020 08:50 2 712 21

Договориха намаляване на добива на петрол

  • среща-
  • петрол-
  • опек

Намаляването е с 23% за преговарящите

Договориха намаляване на добива на петрол - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Противоречиви са сведенията за резултатите от срещата на върха за петрола, съобщи РИА Новости.

По-рано беше съобщено, че е договорено намаляване на добива на петрол. Представители на Казахстан обаче обявиха, че не е постигнат финален договор.

Министерството на енергетиката на Азербайджан обяви, че има принципна договорка. Очаква се обаче съгласие от Мексико.

Предвижда се намаляване на добива от 10 млн. барела на ден. Представителите на ОПЕК се съгласиха на обща декларация, предвиждаща всяка страна да намали добива с 23% през следващите два месеца.

Пояснява се, че тя не е приета от Мексико, но се очаква страната да се съобрази с квотите. Мексиканското правителство е искало да се промени ограничението за намаляване от 400 хил. барела за страната и настоява за 100 хил. барела.

Това трябва да бъде обсъдено по време на срещата на Г-20.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    16 3 Отговор
    Айде, бензин по 3 лева. Честито!
  • 2 Ахаххс

    7 4 Отговор
    И един лев да стане, пак няма кой да им го купува по Европата и Америката... карантинааааа
  • 3 ТттТ

    11 6 Отговор
    САЩ приеха да намалят добива....за другите има въпросителни...

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 4 Бай хой

    8 3 Отговор
    Яаааа а какъв вой нададоха сороспийчета вчера. Ама то не било Волга и не са я спечелили от лотарията. То било трабант и ги блъснал на улицата.
  • 5 Иван

    5 2 Отговор
    Как може такова нещо? Руски стратегически бомбардировач летял блиэо до Аляска.
  • 6 Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТттТ":

    Никой нищо конкретно не е приел Това че каза че е готов за преговори далеч не означава че ще приеме предложенията
  • 7 tost

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "ТттТ":

    САШ намалиха петрола, защото под 40€ са на загуба 😉

    Коментиран от #9, #10

  • 8 ЗЕВС

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "ТттТ":

    Нещо си се заблудил. Основно Америка се самозадоволява с шистов петрол. За да са на печалба цената на нефта трябва да е над 40 долара за барел. От двете мрежи в САЩ за рафиниране на нефт работи само северната, която се захранва с тежък петрол от Венесуела, и то с благословията на Русия и Китай . Фирмите произвеждащи шистов нефт и газ в Америка са във фалит. Във медиите вече се пише, че Америка се готви за война с Иран, така, че времето ще покаже на къде отиват нещата.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    Под 10€ им трябва,да си спомнят эа Роналд Рейгън.
  • 10 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    А се ослушваха като Моше.
  • 11 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "ЗЕВС":

    Сатанистите фалират,а иначе се гордеят с Роналд Рейгън и с неговия педерастки номер срещу СССР
  • 12 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "ЗЕВС":

    Эначи СССР е трябвало эаконно и демократично да унищожи Сауд Арабел,эаради иэкуственото падане на цените на петрола.
  • 13 simval

    2 3 Отговор
    кремълската нефтена капитулация в развитие по дати

    1 март, цена на петрол марка Брент ̴$52*, около 20% по-ниска от 1 януари когато е била $66 – Хуйло събира „нефтеняците” си (представители на петролните компании на Московията) и им съобщава, че е взето решение (интересно от кого след като на тях, специалистите по нефта, не им е търсено мнението) Московията, на предстоящата среща на ОПЕК+, да настоява да няма ново ограничаване на добива, защото не им е изгодно. Ако това не се приеме и споразумението пропадне, то тогава те да имат готовност от 1 април (на 31 март изтича срокът на споразумението) да увеличат помпането на макс за да могат да компенсират падащите приходи в бюджета. Малко по-късно, Леонид Федун, съсобственик на Лукойл, ще нарече решението „меко казано неочаквано и ирационално” (на български – меко казано лишено от здрав разум) и предвижда ежедневни загуби в размер от $100-150 млн. Но на срещата при Хуйлето, представителят на Лукойл гък не е казал, дума не е обелил против. Както и останалите. Всички помнят как преди години на един техен колега, заради някои приказки, му беше цапардосана компанията, а той, заедно с още двама или трима служители, бяха тикнати в затвора.
    5 март, $49.99 – московският петролен министър, на срещата на ОПЕК+ във Виена, декларира, че Московията не е съгласна с предложеното от Саудитска Арабия(СА) намаление от милион и половина варела, от което на тях им се пада да намалят добива си с половин милион. Доводът му - висо
  • 14 simval

    3 2 Отговор
    Доводът му - високите цени били от полза за американските шистаци (сякаш на Кремъл не са от полза). След което напуска срещата и заявява, че ако има някой, който да се притеснява от ниските цени на петрола, то това не са те, а СА, която е наречена „слабото звено”. Те са си добре, защото са умни и са си направи предварително сметките (вкл. и бюджета) при цена от $42. Баш чалмата се опитва да говори по телефона с властелина на северното блато, но той въобще не му обръща внимание.
    6 март, цена $45,27 – СА обявява, че след като споразумението е пропаднало, то всеки е свободен да помпа на воля. Цените, на суровия петрол по света, се сурват надолу.
    8 март – Сечин(управителят на Роснефт) заявява, че те също възнамеряват да увеличат добива си за да изтласкат от пазара на петрол американските шистаци (хак да им е). Подобно стръмно падане на цените не е виждано от години.
    9 март, $34.36 – В каубойска стойка за дуел Кремъл „мигва” първи и петролният им министър заявява за първи път, че те са готови за нова среща (Нали имаха среща преди 3 дена, която те напуснаха, защо им е сега нова?) . Този път СА не им обръща внимание (връщат им го за отказа на Хуйло за телефонния разговор). Като чуват за нова среща пазарите реагират положително, демек, желание има, може и да се спогодят.
    10 март - $37.22 - СА започва да предлага своя петрол в Европа с намаление от $8-10 на варел от нивото на вече падналите цени. Което праща априлските сделки в зоната около $20-25. Цените литв
  • 15 simval

    2 3 Отговор
    Цените литват към пропастта.
    11 март, $35.79 – оторизираните търговци на московски нефт в Европа започват да се оплакват, че не могат да сключат никаква сделка за април.
    Около 15 март – В стремежа си да успокои малко нещата, СА заявява, че е в състояние да изпълни в бъдеще каквато и да е поръчка независимо от количеството. Вече на всички е ясно, че те се стремят да изтласкат московския петрол от пазарите на Европа.
    16 март, $30.05 – Ам-ми, никакво успокоение. Само надолу.
    20 март, $26.98 – американски конгресмени започват да споменават за нови санкции , които да накажат Кремъл за безразсъдните му „заигравки” с петрола, докато светът е в състояние на пандемия, предизвикана от китайския вирус. Други конгресмени натискат Тръмп да вразумява чаршафите и той смутолевва евентуално въвеждане на мита, но бързо се допълва – в краен случай, ако възникне нужда.
    21 март (събота, няма пазар) – започват да се чуват гласове, че с това темпо всички петролни складове по света ще бъдат запълнени най-късно до средата на лятото, ако не и по-рано. Една японска банка (Mizuho Securities) заявява, че е възможно да се появят отрицателни цени.
    24 март, $27.15 – Глътка въздух сред бушуващите вълни (причината не я помня).
    27 март, $24.93 - Един малък американски доставчик от Уайоминг обявява, че ще заплати премия от 19 цента на варел към покупката на всяко по-голямо количество петрол от неговите складове. На обикновен български това значи, че отрицателните цени вече са факт. Н
  • 16 simval

    2 2 Отговор
    Не ти искат пари, те ти дават по 19 цента за всеки варел, който си дръпнал от склада им. На някои хора започва да им се дръпва лайното.
    30 март, $22.76 – Колкото и да отлага „изрусеният” не може напълно да пренебрегне зова на конгресмените. Вдига телефона и се обажда първо на Хуйло, а по-подир и на чалмата. Съветва ги (разбирай „продиктува им”) да резнат около 10-15млн варела. Съобщава тези неща на света в туит. Цената на петрола регистрира значително покачване, но продължава да бъде ужасно ниска в сравнение с февруарската.
    30-31 март – в СА и Кремъл се опитват да „смелят” спуснатите числа. Изглежда това е особено болезнено в Москва. Та те на 5 март отказаха да резнат половин млн, а сега ще трябва да резнат 5 милки – 10 ПЪТИ повече. Започват пазарлъци, гърчене, усукване, кандърдисване. Сълзи и сополи. За Москва - знаем от преди, че не вярва на сълзи. За Вашингтон и Риад - не съм чувал. Цената леко се вдига когато пазарите чуват, че трябва да се реже.
    2 април, $27.25 – първа реакция от страна на СА и Кремъл на спуснатата „директива” – СА кандисват за нова среща на 6 април, Кремъл отдавна е кандисал на всичко (рублите ги дават вече 80 за 1 долар), но за фасон се правят на тежкари, че още „изчисляват и изследват възможностите си”. Цената леко се вдига, надявайки се на среща.
    5 апр, $33.05 – Хуйло официално вдига белия байрак и заявява, че те са готови да отрежат 1 млн барела (преди месец и дума не искаха да чуят дори за половината), ако и САЩ отрежат от
  • 17 simval

    4 2 Отговор
    от техния добив. Умуват как да привлекат САЩ и другите извън ОПЕК в обсъждането на квотите. Умуват, но нямат лостове за въздействие. Нови гърчове. Хуйло толкоз ли не мож да вдене, че това , което предлага е глупост. ..................

    Коментиран от #20

  • 18 Ю Кортес

    2 2 Отговор
    Опек е мафиотски картел от паразити.
    Добрата новина е че контролират по малко от половината нефт.
    Също,че не си вярват един друг,лъжат се и никой няма намерение да спазва споразумението.
    Договорили 10 милиона,а излишъка е 30 милиона.Цените отново са надолу.
  • 19 Путлянебердоган

    4 1 Отговор
    Мръсни ватенки!
  • 20 Кирил

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "simval":

    Добър коментар.
    Тази договореност е без значение.
    Само отлага с още няколко месеца запълването на всички хранилища с излишъците от нефт.
    След това,и без споразумения добивите ще се съкращават,тия ще се ритат по кокалчетата и ще се надцакват.
  • 21 реалността

    4 2 Отговор
    По време на не договорения период имаме американски фалирали големи компании като гиганта Whiting Petroleum а руски няма.Сосороидите нека бръщолевят кой е клекнал.