Last news in Fakti

28 Април, 2020 15:09 5 685 20

Русия е изненадана от Либия

  • русия-
  • халифа хафтар-
  • либия

Страната не е очаквала последните действия на Хафтар

Русия е изненадана от Либия - 1
Снимка: Shutterstock

Руското правителство е останало изненадано от последните изказвания на либийския командир Халифа Хафтар. Това казва източник от руското външно министерство, цитиран от РИА Новости.

Русия настоява за спазване на решенията от Берлин. Хафтар обяви, че очаква неговата Либийска национална партия да получи мандат за пълно управление.

Руското правителство подкрепя продължаването на политическия процес. От там отхвърлят крайни действия като решение.

Според източника вече има договорени действия за примирие. Най-важното е те да бъдат изпълнени от самите либийци.

В страната има няколко региона на управление. Източната част на страната се управлява от международно признатото правителство.

Русия обяви, че ще работи за траен мир.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цирк Вагнер

    41 43 Отговор
    Халифа Хафтар много лобут изяде напоследък барабар с клоуните от Вагнер

    Коментиран от #3, #4, #5, #7, #8

  • 2 От както аскера на Ердо стъпи в Либия

    19 43 Отговор
    Хафтъра му се стъжни животеца, лошото е че ни кравари нито ушанки не могат да му помогнат до няколко месеца ще дойде пред портите на султана да моли за милост

    Коментиран от #6, #12

  • 3 ПланБ

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "цирк Вагнер":

    Фсеки Фтири коментир на този саит е от "Журналист" от Факти, това беше доминалият месец
  • 4 факт

    32 21 Отговор

    До коментар #1 от "цирк Вагнер":

    Халифа Хафтар е единствената надежда на разпадаща семизерна Либия.

    Коментиран от #9

  • 5 батискафа смели

    31 21 Отговор

    До коментар #1 от "цирк Вагнер":

    Клоуните от Вагнер разкатаха майката на краварите !
  • 6 локум ал салам

    31 17 Отговор

    До коментар #2 от "От както аскера на Ердо стъпи в Либия":

    Аскера на Ердо тъй го одраха че без малко да го линчуват в Турция.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дънкан Маклауд

    31 16 Отговор

    До коментар #1 от "цирк Вагнер":

    Руснаците не се церемонят с американците в Сирия !
    В последно време все по-често започна да се появява информация за сблъсъци между американските военни и сътрудниците на руските частни военни компании.

    Но ако по-рано такава информация се промъкваше в неофициални СМИ, то сега за това съвсем официално заяви специалният представител на САЩ за Сирия и за връзките с международната коалиция Джеймс Джефри.

    Джефри се оплаква, че в последно време ситуацията в североизточна Сирия е започнала да се влошава. Инцидентите ставали все по-често и по-често, при това някои от тях били твърде опасни.

    Руските частни военни компании — това не са ви сирийците, с които можеш да постъпиш както ти се поиска, знаейки, че те не могат да отговорят. Руските бойци във всяка ситуация могат да дадат много жесток отпор на американците, а във Вашингтон прекрасно разбират това

    .Тук трябва да припомня, че военнослужещите от специалните подразделения на ВС на Русия, изпълняващи различен вид операции на територията на Сирия, се стараят да не влизат в пряк сблъсък с американците, което не може да се каже за руските частни военни компании, които не се церемонят с янките!!!!
  • 9 цирк Вагнер

    17 17 Отговор

    До коментар #4 от "факт":

    Нищо подобно . Хафтар е ислямист ,иска да наложи управление по шериата . С нето Либия освен да стане развъдник на международен тероризъм друго не може да се случи. Политическия проект ,който върви с него е Сейф ал Ислам. Син на Муамар Кадафи. Той има светско образование и светски разбирания . Но се е съюзил с ислямистите . Което показва ,че нищо друго не го интересува освен да се докопа до хазната на Либия и да има абсолютно безконтролен достъп до нея , да си купува футболни отбори и така нататък

    Коментиран от #10, #11, #19

  • 10 краварите са аут

    28 14 Отговор

    До коментар #9 от "цирк Вагнер":

    Я кажи как краварите бягаха от Либия по терлици ?! Даже лакомията за петрол не ги спря !

    Коментиран от #13

  • 11 краварски фарс

    18 14 Отговор

    До коментар #9 от "цирк Вагнер":

    Както отдавна разбра цялото народонаселение на планетата Земя, американците в Сирия главно се занимават с държавен грабеж, присвоявайки си сирийския нефт от местонаходищата, намиращи се в североизточната част на страната.

    В последно време такива срещи започнаха да завършват със сблъсъци, макар руснаците на този етап да се стараят да не пипат и с малкия си пръст американците. Защо? Защото те плачат. Силно. И крещят, когато плачат…А когато руснаци пипнат американци с десния си малък пръст, то се стараят да не афишират деянието си, защото командването на ВС на Русия не иска да нагнетява обстановката и да изнася проблема на политическо ниво.

    Коментиран от #14, #17

  • 12 баклава и рахат локум

    17 11 Отговор

    До коментар #2 от "От както аскера на Ердо стъпи в Либия":

    Армията на Хафтар потопи турски кораб с оръжия в пристанището на Триполи.

    Свалени турски дронове в Либия
    Те са били атакувани от военните на генерал Хафтар

    Коментиран от #18

  • 13 цирк Вагнер

    13 11 Отговор

    До коментар #10 от "краварите са аут":

    Какво ? Не, аз тая история не я знам , тя е плод на много силни халюциногени ... Я по добре ти я разкажи
  • 14 Димитър

    19 20 Отговор

    До коментар #11 от "краварски фарс":

    Ей руско зомби недей да лъжеш. Явно не знаеш, че миналата година руснаците се направиха на рамбовци и въпреки предупреждението от американците да не пресичат червената линия, те я пресекоха. В резултат на това пресичане около 250 руснаци бяха убити, а американците не дадоха и един ранен дори. Така, че по кротко руско надъхано зомби едно е да се биеш срещу арабските слабо обучени и лошо въоръжени войници, а съвсем друго е да се биеш срещу части на най мощната, добре въоръжена и обучена армия САЩ.

    Коментиран от #16

  • 15 Ха ха

    9 15 Отговор
    Само Императора Ердоган ще ги оправи тези халифи ушанки кравари козари и тем подобни😂
  • 16 Ха - ха!

    10 14 Отговор

    До коментар #14 от "Димитър":

    Димитре, много холивудска продукция гледаш, атова води до зомбиране и затъпяване. Ти лично ли преброи убитите руснаци, та така смело цитираш бройки. Вярно че имаше някакво мелле, кодето руснаците ядоха бой, но така и не се спомена точна бройка на загинали и ранени. Всеки източник цитираше бройки, които му отърват. И мислиш ли, че руснаците не се учат от грешките си и ще позволят това да се повтори?!?! А какво се случи след това с разни войни и инструктори в Палмира дето ги сгащиха ,,Су-57" да потренират върху тях? За тях ще дадеш ли някаква бройка правдоподобна?
  • 17 Истината е, че руските

    16 6 Отговор

    До коментар #11 от "краварски фарс":

    Частни военни формирования в Сирия след Деир Зор бягат от американците като дявол от тамян :)))

    Коментиран от #20

  • 18 Хахаха

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "баклава и рахат локум":

    Това в анадолката агенция ли го прочете? Халифа яде здрав пердах в Либия и се моли за примирие...
  • 19 Транзистор

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "цирк Вагнер":

    Хафтар-ислямист? Ти май изобщо не си в час! Операция "Достойнство", която предприема през 2014, е именно срещу радикалния ислямизъм в Либия. В момента се бори срещу самозваното правителство на "Мюсюлмаски братя".
  • 20 MA TE

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "Истината е, че руските":

    вагнеровци и пред Триполи дадоха бая фира, над 200 глави отидоха само за 1 ден. Груз 200 се вика, в едни такива готини цинкови сандъци...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания