Last news in Fakti

29 Април, 2020 15:09 1 957 8

Джо Байдън спечели и в Охайо

  • джо байдън-
  • барак обама-
  • демократическа партия

По план вотът трябваше да се състои на 17 март, но беше отложен само часове преди отварянето на изборните бюра

Джо Байдън спечели и в Охайо - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Джо Байдън печели първичните избори в щата Охайо, които като че ли бяха не толкова вот за президентската номинация на Демократическата партия, колкото проверка как щатите могат да осъществят избори във времето на коронавируса, предаде БТА, като цитира Асошиейтед прес.

По план изборите трябваше да се състоят на 17 март, но бяха отложени само часове преди отварянето на изборните бюра. Обосновавайки решението си с извънредната здравна ситуация, губернаторът на щата Майкъл Деуайн препоръча тогава гласуване на място в изборните бюра да не се организира преди 2 юни.

Изправени пред правни предизвикателства обаче, властите отложиха гласуването за тази седмица, избирайки варианта да се гласува по пощата, тъй като щатските власти препоръчват хората да си стоят у дома.

Този вот беше първият сериозен тест за щатски избори с гласуване по пощата в условия на епидемия и резултатите са смесени. Имаше съобщения за обърквания, но не и за масови проблеми.

Нещата не протекоха като в щата Уисконсин по-рано този месец, когато избирателите бяха принудени да спазват указанията за социална дистанция и носене на маска, чакайки на опашка да пуснат бюлетината си. И все пак избирателната активност в Охайо е ниска. До обяд в събота са били подадени около 1,5 милиона гласа, при 3,2 милиона на първичните избори в щата през 2016 г.

По данни на в. "Ню Йорк таймс", цитирани от ТАСС, Байдън е подкрепен от 72,9 процента от избирателите, а сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който излезе от предизборната надпревара ден след първичните избори в Уисконсин, получава 15,1 процента от гласовете. Броенето на гласовете продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катаец

    3 0 Отговор
    И тоя ша играй по китайската свиpka.Белите де оказаха тъпи.Хи хи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 .........

    5 0 Отговор
    Може да победи Бьрни, но няма 6икакви шансове пюсрещу Трьмп!!
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИМА ЛИ ПРИЛИКА- С "ДЖОНИ УОКЪР " ИЛИ С " ЧИЧО САМ " ???? ЧИИ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ НАПРАВИХА ПОВЕЧЕ ВОЙНИ -"НА МАЙНАТА СИ " !!! ЗАЩО ВЪВ ВАШИНКТОН НЕ УМИРАТ ОТ КОРОНОВИРУС -СЪОТВЕТНО ????!!!!
  • 6 792222

    2 0 Отговор
    Тежко на света, ако го изберат.
  • 7 Джо Байдън

    2 0 Отговор
    Ако стана президент ще се подвизавам под името Бай Дън
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.