Last news in Fakti

3 Май, 2020 17:29 2 293 19

България с предложения за промени в пакета "Мобилност"

  • андрей новаков-
  • мобилност-
  • превозвачи

Това обяви Андрей Новаков

България с предложения за промени в пакета "Мобилност" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Исканията за промяна в законодателството, които българските евродепутати ще внесат по пакет „Мобилност“, ще бъдат концентрирани върху връщането на камиона и водача в страната, в която е регистрирана фирмата. Това съобщи за „Хоризонт“ депутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков.

Според пакета камионът трябва да се връща на 8 седмици, а водачът - на 4:

„Една от поправките е изтриване на текста, който предвижда връщането на водача. Другата поправка предвижда спазването в настоящия вид на текста, който е за връщането на шофьора, но с едно ново изречение, което добавяме – че настоящата разпоредба не отменя правото на всеки свободен човек, в това число и международните шофьори, сами да избират къде да прекарат почивката си. С това се стремим да обезсилим това искане на подкрепящите пакет „Мобилност“ шофьорите да са задължително вкъщи на всеки три или четири седмици, което намираме за абсурдно“, каза Новаков.

Поправките трябва да бъдат внесени до средата на май.

През юни следва вот по пакета в транспортната комисия, а през юли той трябва да бъде гласуван за втори път на пленарна сесия на Европейския парламент, преди да влезе в сила окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпите

    13 2 Отговор
    ни политици изпуснаха питомното, сега уж ще гонят дивото. А когато се гласуваше този антибългарски закон не се явиха на гласуването и си заработиха по 30 сребърника.

    Коментиран от #7

  • 2 опорна точка

    7 2 Отговор
    Да се внушава : " Кабинета иска да умори бедного, многострадалного българского превозвач" ! Вкарайте повече драматизъм прлчета изр***мои !!

    Коментиран от #4

  • 3 Чочо

    9 1 Отговор
    Лицемерите от ЕС да ли изобщо ще ви отразят?
  • 4 Да ми

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    Ядеш папалягата
  • 5 Ех Андрей

    12 0 Отговор
    ти не разбра ли,че вас с вожда ви не ви бръснат за слива?Големите играчи ще си прокарват закони дето на тях им изнасят без да ви питат.
  • 6 Дааааа

    14 1 Отговор
    Има някакъв смисъл,но основното е да задължат превозвачите да осигуряват шофьорите на реалните доходи,да им плащат всички режийни.,защото тези хора живеят кучешки живот,за да издържат семействата си.
  • 7 Защо да е антибългарски ,бе?

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпите":

    Зощото задължава фирмите превозвачи да се отнасят с работниците си като с бели хора,а не като с бели роби!?

    Коментиран от #12

  • 8 Жоро

    16 3 Отговор
    За работниците е добре за бандитите е зле защото трябва да дават повече пари
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тако

    1 0 Отговор
    От кадя на кадя бре хора аз телефон не ползвам и никой не може да ме задължи!!
  • 12 Барчо

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Защо да е антибългарски ,бе?":

    Що за тъпни ни разправяш? Народа дава сума ти пари за да почива някъде в чужда държава. Има други начини да задължат работодателя за почивките на българските шофьори. Какво общо има почивката на шофьора с камиона, че и камиона задължително да се връща в БГ. Нещата стават много просто. Пътния лист е на шофьора и той има право да управлява еди колко си часове, дни на месец. Точка. А къде ще почива, всеки има право да избира сам. Този закон е еуементарен. Държавата просто подкрепя нелоялната конкуренция на собствения си бизнес.

    Коментиран от #14

  • 13 Behemoth

    1 2 Отговор
    Интелигентну момче от летния университет на ГЕРБ...
  • 14 Луд Камионджия

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Къде да почива шофьора като отговаря за товара в него?На всеки 28 дни трябва да се "източва" тахографа картата също но всеки ден.Това се прави във фирмата,т.е.където е регистрацията.Пакета Мобилност защитава шофьора.
  • 15 Смях

    1 0 Отговор
    Трябва да се снима филм, БайГаньо Евро депутат.С продуцент и режисьор Емануел Макрон...
  • 16 Ние шофьорите

    2 1 Отговор
    Подкрепяме пакета мобилност, да почиваме на хотели 45 часа, когато правим паузи и сега да се прибираме на 28 дни. Хората мислят с главите си, а нашите депутати защитават естествено чорбаджията като Пимк доган , петко ангелов и сие

    Коментиран от #19

  • 17 така така

    1 0 Отговор
    Toя е изпечен лъжец. )))
  • 18 В.В.

    1 1 Отговор
    На 28ият ден ,,камионът ,,+шафиора .трябва да е заковал в ,,Пимк,,Хуманно е за всички и няма да се подбива работата на франсетата и дойчето...28 дни по 60ойро+заплата. . Ама те пакета,та пакетааа...
  • 19 5678

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ние шофьорите":

    Като ос..ете и хотелите, както паркингите и точно след един месец ще отказват резервация за български шофьори. Няма кой да трае селските ви и пиянски номера.