Last news in Fakti

12 Май, 2020 19:16 1 998 4

Български евродепутати внесоха поправки за пакет "Мобилност"

  • ес-
  • мобилност-
  • превозвачи

Те предлагат важни промени

Български евродепутати внесоха поправки за пакет "Мобилност" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Българските евродепутати са внесли исканите от тях поправки за пакета „Мобилност“. Това обяви представителят на алианса на социалистите и демократите Петър Витанов, цитиран от БНР.

Разглеждат се няколко важни въпроса. Важно е да отпадне връщането на превозното средство на мястото на регистрация, както и връщането на водача.

Всички български представители работят със страните, които следват общ подход. Търси се подкрепа сред страните, които не подкрепиха първоначалните предложения.

Очаква се оценка на ситуацията и предприемане на правилни решения. Пакетът трябва да се гледа от транспортната комисия през юни, а после да се гласува в пленарна зала.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Внесли

    6 0 Отговор
    били ? Евават се само с гражданите ни - нищо друго !
  • 2 Тези не

    4 1 Отговор
    се явиха на гласуването на пакета в пленарна и затова го загубихме, сега го били внесли. Вятър и мъгла.

    Коментиран от #4

  • 3 тираджия

    9 0 Отговор
    Е тия какво искат, ние шофьорите да не се прибираме изобщо и само да работим за българските мухльовци т.е "бизнесмени", е нема как да стане, поЗдрав от Европа 🖕😃
  • 4 Какво си загубил ,бе?

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тези не":

    Лобито на превозвачите прави всичко възможно да запази възможността да експлоатира работниците . Пакета е в полза на шофьорите и бърка в джобовете на босовете . И задължително осигуряване върху реалните доходи . Стига с тези балкански номера,щели да разбият превозваческия бизнес,та по добре шофьорите да живеят като кучета ,но да има работа. Абе ,ако тлябва ще затворите и който иска да е в бизнеса ,ще третира работниците си като хора и ще печели по-малко. Задължително трябва да се прибират хората,да си видят семействата ,а камиона на паркинг в Европа или да се сменят шофьорите ,ако босовете не искат да спира. Ей,кога ще смени чипа българина!?!?