Last news in Fakti

29 Август, 2012 17:12 1 064 0

Готвят нов данък за богатите в Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • данък-
  • богати-
  • богатство

Тежки времена настават за богатите във Великобритания. По-малкия коалиционен партньор в управляващата коалиция на консерватора Дейвид Камерън – либерал-демократите излязоха с инициатива за въвеждането на извънреден данък.

Новината беше съобщена от вицепремиера Ник Клег.

„Ако искаме да останем единно и проспериращо общество, особено богатите хора трябва да плащат допълнителни данъци", посочва в интервю за в. "Гардиън" лидерът на центристката Либералдемократическа партия. Според него това би било „ограничен принос в националното усилие“ след като от началото на годината Обединеното кралство отново навлезе в период на рецесия.

Идеята на Ник Клег е да се облага имуществото, а не доходите. „Щом ще искаме от хората по-големи жертви в по-дълъг период... трябва да бъдем сигурни, че това се прави по възможно най-справедливия и най-прогресивен начин", подчертава либералдемократът.

Според източник, близък до вицепремиера, новият данък ще е в сила от 4 години, разкрива британският в. „Телеграф“.

Финансови анализатори очакват министърът на финансите Джордж Осбърн да се противопостави на идеята на Клег от страх да не се прогонят международните предприемачи от Острова. Самият Клег прави изказванията си за увеличаване на данъчното бреме за богатите в навечерието на партийната конференция на Либерал-демократите. На форума се очакват той да бъде подложен на критики за водената политика в коалицията Консервативната партия.

Политици от управляващото мнозинство вече обвиниха Ник Клег в позьорство.

Новоизбраният президент във Франция Франсоа Оланд вече обяви инициатива за облагане на доходите на над 1 млн. евро със 75%. Франзуците, които печелят над 150 000 евро годишно, ще бъдат облагани с 45 %.

Преди дни стана известно, че опозицията в Германия се готви да върне отменения през 1997 г. данък богатство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: