Last news in Fakti

13 Март, 2013 12:42 1 455 1

В Мексико ще правят от милиардерите – бедняци?

  • карлос слим-
  • форбс-
  • богатство
В Мексико ще правят от милиардерите – бедняци? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-богатият човек на планетата Карлос Слим, чието състояние се оценява от сп. „Форбс“ на $ 73 млрд., може да отстъпи първото място. Причината е желанието на властите в Мексико да наложат строги ограничения на гигантите в телекомуникациите.

Мерките ще засегнат контролираната от Карлос Слим телекомуникационна компания America Movil, която контролира 80% от местния пазар на мобилни услуги и около 70% от този на фиксирана телефония.

Властите се надяват чрез ограничаването на монополите да осигурят ръст на икономиката от близо 1% на година. В същото време се планират мерки в подкрепа на по-малки или залагащите на иновации компании да стъпят на пазара.

Правителствената инициатива ще удари по приходите на Слим от телекомуникации и сериозно ще застраши неговата позиция като най-богатият човек на планетата в класацията на сп. „Форбс“.

Законът се очаква да бъде приет до април, но новината вече свали с 3% акциите на America Movil.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 невидим

    0 0 Отговор
    поредната глупост и безсмислица