Last news in Fakti

6 Декември, 2012 08:36 1 475 2

Най-влиятелните личности на света

  • форбс-
  • най-влиятелните личности-
  • обама-
  • меркел-
  • путин
Най-влиятелните личности на света - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Барак Обама остава най-влиятелната личност в света и тази година, според класацията на списание "Форбс". След него е германският канцлер Ангела Меркел, която изданието нарича "гръбнакът на Европейския съюз, който носи бъдещето на еврото на раменете си".

Трети е руският президент Владимир Путин, следван от Бил Гейтс и папа Бенедикт XVI.

В челната десетка на влиятелните личности се намират и президентите на най-влиятелнвите финансови институции. На шесто място е президентът на американската централна банка Бен Бернанке, а президентът на Европейската централна банка Марио Драги е осми.

Седми в списъка е кралят на Саудитска Арабия Абдулла ибн Абдел Азиз. На девето място е генералният секретар на ЦК на Комунистическата партия на Китай Си Цзинпин.

Британският премиер Дейвид Камерън е десети, а президентът на Франция Никола Оланд от своя страна остава на 14-то място.

Най-младият в списъка е основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, който изостава на 25-о място, след като миналата година беше на 9-то.

Четири са факторите, които определят класиране - броя на хората, над които тези личности имат власт, финансовите ресурси, които са под техен контрол, дали имат влияние в повече от една сфера и начина, по който упражняват своята власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Да бе а наш Боко къде е ??? Нещо е грешна тази класация
  • 2 666

    0 0 Отговор
    Как къде е ? Дето има парлама, фукара, лентички, хасфалт ма то за туй баш призове не дават.