Last news in Fakti

30 Август, 2012 23:11 1 298 0

Гърците пред ново затягане на колана

  • акропол-
  • атина-
  • гърция

 

Гръцкият премиер Андонис Самарас определи като "неизбежен" новия пакет от "болезнени" икономии в размер на 11,5 милиарда евро, искани от ЕС и МВФ, за оставането на страната в еврозоната, предаде АФП.

"Много от планираните ограничения са трудни, болезнени, ще причинят болка", призна Самарас в реч пред политическия комитет на консервативната си партия "Нова демокрация". "Но те са неизбежни, защото в противен случай страната щеше да се озове отново на нулево равнище на доверие и на този фон щеше да излезе от еврозоната", заяви Самарас в момент, когато коалиционното му правителство не успява да постигне съгласие за подробностите около мерките.

Прилагането им, планирано за 2013 и 2014 г., предизвиква недоволството и на синдикатите, припомня БГНЕС.

"Това ще бъде последният пакет с такива ограничения", заяви Самарас. Според министерството на финансите новият план, включващ ново намаляване на пенсиите, заплатите в държавния сектор и ограничаване на разходите за здравеопазване и социални помощи, трябва да бъде финализиран с Тройката.

След това той ще бъде представен на заседание на Еврогрупата на 14 септември в Никозия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: