Last news in Fakti

13 Май, 2020 12:55 2 118 8

Германия и Естония предлагат глобално примирие

  • оон-
  • примирие-
  • германия

Предложението е в ООН

Германия и Естония предлагат глобално примирие - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия и Естония внесоха документ за глобално примирие в Съвета за сигурност на ООН, съобщи РИА Новости.

Подобен документ вече беше предложен от Франция и Тунис. Гласуването обаче беше блокирано от САЩ.

Американското решение идва, заради споменаването на СЗО в документа. Новият документ се фокусира върху призива на генералния секретар на ООН за примирие.

Призовава се и за глобална подкрепа към всички институции на ООН. Подобно предложение по-рано е правено от Русия и Китай.

Все още не е ясна американската позиция по въпроса. Очакват се разговори.

Антонио Гутериш по-рано призова светът да се договори за примирие до решаване на ситуацията в момента.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сценария

    11 1 Отговор
    Всеобщ мир и любов, обща валута, една ваксина, един пол, един език, едно правителство и чакаме кьоравия в десното око Антихрист да го инсталират и него.
  • 2 Мимч

    14 2 Отговор
    Ами стане ли въпрос за мир,винаги противници са сащ,защо ли така?Но за тях това е целта и да кльопат,после Русия била,такава,онакава.Най големите завоеватели и експлоататори са те.Не вярвам да има някой,който не го е разбрал,но все пак в България се намират заблудени такива..
  • 3 вффд

    6 0 Отговор
    Мир за раите за да ги ваксинираме на спокойствие, след това които оцелеят, отново ще ги накараме да спорят и да се бият .
  • 4 ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА

    3 1 Отговор
    Важното е, че картата на плоската ни Земя е нарисувана на знамето на ООН.
  • 5 инересно

    9 2 Отговор
    А защо искате да нападате Русия , след като тя никой не е нападнала , докато нато и саш , взривиха целият свят , а сега ЕС. реве ,че има милиони мигранти !
  • 6 С две думи

    6 1 Отговор
    САЩ винаги ще блокират такива предложения-просто защото ако те се приемат от Съвета за Сигурност в ООН--американските военни намеси по целият свят стават незаконни и осъждани от целият свят.Не че сега са законни нападенията и превратите в суверенни държави-но след това,американците ще са официално с вързани ръце-а и "съюзниците" им ще имат законното право да се откажат от подкрепа на американската агресия.Накрадко-на САЩ не им трябва да има мир по света-те се издържат от войната и кръвта на другите народи.

    Коментиран от #8

  • 7 Правец

    1 3 Отговор
    И Рисия е нападала. Бааа те са си брали лайката сичките(богати)
  • 8 Сащ и Русия

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "С две думи":

    Грешиш ,един отбор по-точки.Много не си наясно ти за Русия.