Last news in Fakti

1 Юни, 2020 09:45 1 539 1

От средата на юни пускат 100% от местата във влаковете във Франция

  • франция-
  • влак-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • еманюел макрон

Няма да се прилага ограничението пътниците да бъдат настанявани през една седалка

От средата на юни пускат 100% от местата във влаковете във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският държавен секретар по транспорта Жан-Батист Джебари заяви вчера пред радио Бе Еф Ем (BFM), че от средата на юни ще бъдат пуснати в продажба 100 процента от местата във влаковете и високоскоростните влакове Те Же Ве (TGV) във Франция, предаде ТАСС. Той уточни, че няма да се прилага ограничението пътниците да бъдат настанявани през една седалка.

В отговор на въпрос как при това положение ще се спазват мерките за дистанция той отговори, че се очаква търсенето на влакови билети да бъде 50 процента, както е станало в Германия и Австрия след смекчаването на ограничителните мерки заради коронавируса. Същият процент сочат и допитвания във Франция, предаде БТА.

Джебари обаче уточни, че предпазните маски остават задължителни.

Той изтъкна, че правителството изисква от националната жп компания да контролира цените през лятото, ангажимент за което е поел ръководителят на френските железници Ес Ен Се Еф (SNCF).

Освен това държавният секретар по транспорта отправи няколко препоръки: компаниите да продължат дистанционната работа, когато това е възможно, да се носят маски в обществения транспорт. Удостоверението от работодател, необходимо за ползване на обществен транспорт в парижкия регион Ил-дьо-Франс остава задължително до 22 юни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре ден

    0 0 Отговор
    Нещо друго ли очаквате?