Last news in Fakti

9 Юни, 2020 08:51 1 495 4

Борис Джонсън: Нарушителите на реда в протестите ще попаднат под ударите на закона

  • великобритания-
  • лондон-
  • борис джонсън-
  • джордж флойд

През уикенда около 50 полицаи бяха ранени в столицата Лондон след сблъсъци с демонстранти

Борис Джонсън: Нарушителите на реда в протестите ще попаднат под ударите на закона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън обеща извършителите на нападения срещу обществена собственост или полицията по време на антирасистките протести по повод убийството на Джордж Флойд да попаднат под ударите на закона.

Борис Джонсън качи видео обръщение в неговия Туитър акаунт, в което посочва, че има много какво да се направи за изкореняване на предразсъдъците и безспорното чувство за несправедливост, което изпитват чернокожите и други етнически групи, но той не може да подкрепи онези, които нарушават правилата за социално дистанциране, не спазват законите, нападат полицаи или оскверняват паметници.

През уикенда около 50 полицаи бяха ранени в Лондон след сблъсъци с протестиращи. Статуята на Уинстън Чърчил пред парламента бе покрита с графити, заклеймявайки бившия британски премиер като „расист“, а в Бристол демонстранти повалиха статуята на бившия търговец на роби Едуард Колстън и я хвърлиха в пристанището.

Премиерът допълни, че тези хора опорочават мирния протест и го правят непривлекателен в очите на мнозина, които са съпричастни с каузата на протестиращите.

Той на практика повтори казаното по-рано от вътрешния министър Прити Пател в парламента, че малка група буйстващи хора е опетнила каузата на демонстрациите и трябва да бъде изправена пред правосъдието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце Джонсън

    8 0 Отговор
    То е ясно че някои е платил на тази "малка група буйстващи хора".
  • 2 радев

    11 1 Отговор
    Който не му харесва да си ходи в Африка!
  • 3 Факт

    3 0 Отговор
    Е тоя Путин не се спря бе ей!
  • 4 петър

    0 0 Отговор
    Злото не идвало само.Приеха какви ли не странни екземпляри, в САЩ също ,и сега викат олеле.Тая паплач,неработеща,паразитираща е на соц.помощи и е яростно настроена за съпротива и вандалсване. Сами си го направиха.
Новини по държави: