Last news in Fakti

12 Юни, 2020 11:40 1 973 5

Интернет ураган за Китай

  • китай-
  • twitter-
  • акаунти

Туитър изтри хиляди акаунти

Интернет ураган за Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Социалната мрежа Twitter е премахнала хиляди акаунти, за които се смята, че разпространяват прокитайски послания, съобщи Fox News.

Става въпрос за различни акаунти.  Става въпрос за руски и китайски източници.

Изтрити са 23 750 акаунта, премахнати са и 1000 руско базирани акаунти, разпространяващи дезинформация. Китайската мрежа е свързана с предишни действия от китайска страна.

Отделено е внимание на положението в Хонконг. Руските акаунти са популяризирали правителството и са атакували опозиционери.

Разкрита е турска мрежа, която вече е премахната. Нейната идея е била да засили подкрепата за президента и неговото правителство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп 2020

    12 0 Отговор
    Преди войните се водиха по плажовете на Куба, сега се водят по туитър и фейсбук.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жалко

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп 2020":

    Така е братко а преди какво беше да фърлиш малко бял фосфор и като го погледнеш отпред на мястото на лицето му дупка и да гледаш кво има отзад или с малко напалмец да му висят парчета месо от ръката.Една бомба и негъра да стане по-бял от бяла мечка.Ех мъко...
  • 5 Знам знам🙄

    4 1 Отговор
    Абе бегай господине. Требе само американска слобода за словото. Туй катайци и руснаците нямат такиви работи у речникот. Ама ха ше ме занимаваш с глупости тука лека му пръст на Вучков ама американците му бият капаците вече