Last news in Fakti

16 Юни, 2020 13:46 2 866 7

Израел подписа с компанията "Модерна" договор за ваксина за COVID-19

  • израел-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • модерна

Експерименталната ваксина ще бъде тествана върху 30 000 доброволци и ще навлезе в третия, последен етап на клиничните изпитания през месец юли

Израел подписа с компанията "Модерна" договор за ваксина за COVID-19 - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Израел е подписал с биотехнологичната компания "Модерна" договор за покупка на ваксина за COVID-19, предаде Ройтерс, като се позова на израелската телевизия "Канал 13".

Съгласно споразумението, ако ваксината на "Модерна" се окаже успешна, то тя ще бъде доставена на Израел. Повече подробности не се съобщават, а израелското министерство на здравеопазването засега не е коментирало информацията, допълва БТА.

По-рано този месец беше съобщено, че експериментална ваксина срещу COVID-19 ще бъде тествана върху 30 000 доброволци и ще навлезе в третия, последен етап на клиничните изпитания през месец юли, отбелязва Франс прес.

Разработката е съфинансирана от правителството на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    9 5 Отговор
    Ще ви бодем наред, а после всеки 9 от 10, при Бай Петър.

    Коментиран от #3

  • 2 екперименталната дъжава

    7 2 Отговор
    Баце няма начин да не е и той договорил нещо за любимия му народ.
  • 3 Townboy

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гей Билтс":

    Глупости пишеш. Чифутите нямаше първи да се ваксинират ако беше партенка този вирус. Освен това отдавна сме чипосани с мобилните телефони. Ако си мислиш че Гугъл или Епъл не знаят 99% от всичко за теб си в заблуда.

    Коментиран от #4

  • 4 Гей Билтс

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Townboy":

    Ти май не вдяваш, че чипът ще е еднопосочния ти билет към Казана.
  • 5 Бъдете здрави

    7 0 Отговор
    За съжаление вече не вярвам на никой.Живея в западна държава и понеже съм пенсионер, се съмнявам във всякакви ваксини или мнения и диагнози на лекари.Ще ви кажа защо.Повечето които имаха ваксини за грип, възрасни хора измряха хеи така.Ваксината мобилизира имунната система към даден вирус,но тя си има капацитет и намалява активитета и в друга посока.Имунната система е като паметта на компютъра,колкото повече я товариш,толкова по бавна и неефективна става.Бях един ден до домашния си лекар да си взема рецепта за таблетки за стомаха,които взимам от 6 години и ям всичко без проблем.Нямаше хора и лекаря ме накара да си направя пълна картина изследвания,които бяха половин час.След което ми изписа хапчета за кръвно(било високо) и ми каза да взимам по 1/2 аз си тръгнах и започнах да взимам по 1/4.Два дена бях като пиян и изхвърлих хапчетата.Кръвното ми беше паднало на 90/60 и щях да ритна канчето от нищо.Купих си всичко което ми е необходимо и разбрах че кръвното и пулса са ми съвсем нормални-125/75 и пулс 80.След дълги обиколко в интернет си поръчах един часовник(600 евро),който по всяко време ми показва кръвно,пулс и кислорода в кръвта.Понеже съм пушач,когато ми падне кислорода в кръвта под 96 се включва аларма(пуша по кутия и нещо на ден) и аз изчаквам малко за да си изпуша следващата цигара.Пулса ако се вдигне екстремно или кръвното ,веднага алармира(досега не съм имал такъв вид аларма).Часовника е водоустойчив и няма проблем от къпане или плуване,и естествено
  • 6 Бъдете здрави

    6 0 Отговор
    е и истински часовник.Единствения недостатък е че на 5 дена трябва да се включи за 15 минути да се зареди отново с обикновен УСБ порт и магнит към часовника.На евреите им нямам никаква вяра.И този цирк с Ковид 19 е за мен генерална репетиция и манипулация с неизвестна до момента цел,но в никакъв случай,мерките които ще се вземат срещу него(хипотетично,засщото това е обикновен грип),няма да са в полза на хората а срещу тях.Планетата е пренаселена а в Африка и в Индия и Пакистан се размножават като за световно.Арабските държави също.За да оживее планетата трябва да се регулира раждаемоста и не с помощи, за 10-те деца на някоя туземна фамилия а с ограничаване на раждаемоста.Моя съвет е да не се ваксинирате.Има нещо гнило, в целия този цирк.Всеки ден в България умират около 300 човека а в Китай 51 428 от различни заболявания и само аутопсията може да докаже каква е причината.грипен вирус убиец няма,той като всеки грип,може да помогне при отслабена имунна система да не може да се бори с останалите заболявания.Бъдете здрави и не вярвайте на всичко което ви представят ,особено на политиците.
  • 7 Историк

    2 6 Отговор
    На Израел вярвам във всичко! Миналата година бях на екскурзия в Израел. Само каква държава са си построили за 60 години от пясъци, пустиня и голи чукари.. Не е за вярване, вие се бъзикайте....