Last news in Fakti

16 Юни, 2020 18:55 1 529 4

Вучич: Признаването на Косово няма да бъде тема във Вашингтон

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • доналд тръмп

Белград и Прищина приеха да се срещнат на 27 юни в Белия дом, за да се опитат да подновят диалога помежду си

Вучич: Признаването на Косово няма да бъде тема във Вашингтон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Признаване на Косово няма да бъде тема във Вашингтон, нито ще позволим да бъде, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич в отговор на коментари в опозиционни медии, предаде Танюг.

"Ще видим ще зачетат ли албанците това, което американският пратеник за диалога между Белград и Прищина Ричард Гренел каза - да не се кандидатират за международни организации. Президентът на Косово Хашим Тачи не искаше това. Четири години говорих за това, той бе против, а сега изведнъж го прие", каза Вучич, цитиран от БТА.

Тачи на свой ред изрази увереност, че срещата във Вашингтон ще бъде стъпка напред към постигане на окончателен договор по споровете със Сърбия, допълва агенция МИА. Този договор ще подразбира взаимно признаване на двете държави и няма да съдържа никаква размяна на територии или промяна на границите, каза Тачи на пресконференция в Прищина.

Американският пратеник за диалога между Белград и Прищина Ричард Гренел съобщи снощи, че двете страни са приели да се срещнат на 27 юни в Белия дом, за да се опитат да подновят диалога помежду си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    8 9 Отговор
    Сега сърбите имат гръб и няма как да ги пречупят със заплаха да признаят косово.А косово е Сърбия.
  • 2 Няма да бъде тема за обсъждане

    2 1 Отговор
    Защото вече е решено
  • 3 Иван

    2 2 Отговор
    Сатанистите във Вашингтон не са неутрални.
  • 4 Гнв

    0 0 Отговор
    Чичо тръмп до края на годината ще бъде на сцената, а после какъв гърб ще имат не се знае
Новини по държави: