Last news in Fakti

16 Юни, 2020 20:47 1 241 2

Макрон: Франция ще отпусне средства на фармацевтичната си индустрия

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ваксина

610 милиона евро инвестиции за търсене и разработване на ваксини - това обеща президентът Макрон на компанията "Санофи"

Макрон: Франция ще отпусне средства на фармацевтичната си индустрия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция ще отпусне средства за независимостта на своята фармацевтична индустрия и производството на ваксини. Това обеща френският президент Еманюел Макрон, който посети в Лион фармацевтичния гигант "Санофи".

610 милиона евро инвестиции за търсене и разработване на ваксини във Франция - това обеща президента Макрон на компанията "Санофи". Единствен световен фармацевтичен гигант на френска територия, тя работи върху две изследвания за ваксини срещу Covid-19. 

Макрон определи като символично посещението си в лабораториите на компанията на фона на санитарната криза и наблегна на проблема за зависимостта на фармацевтичното производство от световните пазари. Той обеща 200 милиона евро за развитие на френските изследвания и производство на ваксини и лекарства, програма за планиране и устойчивост, а от четвъртък - действия за връщане на производството във Франция на някои широко употребявани лекарства като парацетамол. 

"Никоя икономическа битка няма да бъде спечелена, ако не вярваме в промишленото присъствие" в "страната на ваксините", подчерта Макрон.

Битката за цената на ваксината срещу коронавирус е основната задкулисна интрига в отношенията с фармацевтичната компания, която преди месец бе обявила, че ще даде предимство на САЩ заради крупните американски инвестиции. Този конфликт е вече отминал, отбеляза Елисейският дворец преди срещата.

Междувременно днес медиците във Франция отново протестираха, а правосъдието разглежда повече от 80 жалби срещу властите за действията в санитарната криза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юсуффф

    2 1 Отговор
    Фармаиндустрията е на 100% еврейска,изводът е ясен

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.