Last news in Fakti

17 Юни, 2020 21:30 1 556 6

Европейският съвет ще търси в петък съгласие по мерките за коронавируса

  • шарл мишел-
  • ес-
  • ваксина-
  • ковид-19-
  • пандемия

Председателят Шарл Мишел подчертава, че все още предстои много работа, за да се постигне съгласие за бюджета на ЕС през следващите 7 години

Европейският съвет ще търси в петък съгласие по мерките за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В отправена покана до лидерите на страните-членки за заседанието в петък председателят на Европейския съвет Шарл Мишел подчертава, че все още предстои много работа, за да се постигне съгласие за бюджета на ЕС през следващите 7 години и плана за възстановяване от пандемията с коронавируса. 

Това ще бъдат и двете теми, които държавните и правителствени ръководители ще разискват на видеоконференцията. 

В писмото Мишел заявява, че е необходим конструктивен и задълбочен дебат по елементите, които се нуждаят от допълнително изясняване и където е необходимо да се постигне сходство на гледните точки - размера и продължителността на различните елементи от възстановителния план, най-добрия начин за разпределяне на помощта и съотношението между заемите и безвъзмездната помощ, въпросите, свързани с условността и управлението, размера и съдържанието на многогодишната финансова рамка и нейното финансиране, в т.ч. собствените ресурси и отстъпките за някои страни-членки. 

"Срещата ни в петък трябва да е ключова стъпка към споразумение, което да бъде постигнато на следващата физическа среща", заявява Мишел. Той добавя, че се очертава консенсус по въпроси като заемите, които Европейската комисия трябва да емитира на финансовите пазари и свързаната с това необходимост да се увеличи таванът на собствените ресурси, усилията да се насочат към най-засегнатите сектори и географски региони на Европа, както и че целият пакет трябва да дава възможност за трансформация и реформиране на икономиките, за да бъдат подпомогнати по пътя им към тяхното зелено и дигитално бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатар бабаи

    1 0 Отговор
    ЖАЛКИЯ БОРИСОВ
  • 2 Име

    4 0 Отговор
    Стига с тая корона измилица. Никой не е умрял от корона а от съпътстващи заболявания.

    Коментиран от #5

  • 3 JEFF

    1 0 Отговор
    Не се радвайте на милиардите, които отпускат на европейските държави. Всичко ще се вземе от данъкоплатците в пъти. Вече навсякъде започнаха да ровят и търсят стари глоби, такси и какво ли не за да пълнят хазната. Безработицата е огромна , но вместо да се създават и възстановяват работни места, парите отиват за спасяване на политиците и некадърността им да се справят.
  • 4 Антимилиционер

    0 2 Отговор
    Кой е казал това в началото на епидемията?

    Той допълни, че в такава ситуация трябва да се спазват всички мерки, за да не се заразят хората, които лекуват евентуалните заболели - маски, ръкавици. "Това си е една животозастрашаваща инфекция, която има много големи възможности за заразяване - достатъчно е да се ръкувате с болен, за да се считате за контактен. Фактът, че толкова бързо се разпространи и обхвана големи части население в Китай, говори, че тази инфекция се разпространява по всички възможни пътища", каза още доцентът.

    Според него лечение за това заболяване в обозримо бъдеще не се очаква да има. "По тази причина за момента всички усилия са насочени към това да се изолира, да се ограничи разпространението на епидемията, спират се самолетните полети до Китай, всякакви мерки се взимат, за да не се разпространи по света, което е изключително трудно".
  • 5 Пако

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Стига, това казвам и аз но, не започнаха тази
    идиотска измислица за да спрат,лошото предстои
    приятелю.Ще мрем,Яко ще умираме както ни
    го каза един плешив наглец преди два месеца.
    Да си спомним Терминатор-1 и 2,където,денят
    на Страшният съд бе в 2025а,когато Хората щяха
    да се борят срещу Машините,и което си е било
    самата истина а не измислица.До 2025 г. трябва
    да са “ ваксинирани задължително”всички по света....,всичко вече е планирано и задействано
    и никога повече животът няма да е такъв какъвто е бил!!!!!!
  • 6 Хайко Гарабед

    1 0 Отговор
    Тоя Жан Мишел Жар откак стана шеф на ЕС НИЩО НЕ Е КАКТО ТРЯБВА!!!