Last news in Fakti

19 Юни, 2020 09:11 1 292 5

Великобритания: Търговската сделка с ЕС ще бъде трудна, ако няма напредък до октомври

  • брекзит-
  • великобритания-
  • търговска сделка-
  • ес

В момента разговорите между блока и Великобритания са в застой заради настояването от страна на ЕС да има достъп до британските риболовни води

Великобритания предупреди Европейския съюз в четвъртък, че ще бъде трудно да се сключи сделка за свободна търговия след Брекзит до края на годината, ако не бъде постигнато широко споразумение до октомври. Това предаде Reuters.

Великобритания напусна ЕС на 31 януари, но досега преговорите за търговска сделка нямат почти никакъв напредък. Междувременно преходният период ще приключи на 31 декември. 

"Ако не сме постигнали значителен напредък до октомври, тогава ще бъде трудно да сключим търговска сделка", заяви началникът на правителствената служба Майкъл Гоув, привърженик на Брекзит и един от най-влиятелните членове в кабинета Борис Джонсън. "Въпреки това, няма точна дата за прекъсване на преговорите", добави той.

В момента разговорите между блока и Великобритания са в застой заради настояването от страна на ЕС да има достъп до британските риболовни води.

Френският президент Еманюел Макрон ще обсъди казуса и Брекзит с Джонсън в Лондон в четвъртък.

„Двете страни се съгласихме да активизираме и засилим преговорите. Не искаме да се мотаем, няма да чакаме есента и зимата, за да обсъждаме търговската сделка“, заяви британският външен министър Доминик Рааб.

Всяко споразумение би изисквало ратификация от двете страни - процес, който може да отнеме няколко месеца в 27-членния съюз.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Към англетата

    7 1 Отговор
    Вие продължавайте да искате още и още, пък то ще се види накрая кон боб яде ли. Колониализмът е оставил неизлечими следи в манталитета ви. ЕС не е изтривалка в края на краищата. А е и малко по-голям.

    Коментиран от #5

  • 2 Към българите..

    3 2 Отговор
    Вие си гледайте минималната заплата от : 560лв., вземайте си безлихвените заеми, пазете си небето с новите F16, возете се по новите магистрали, плащайте си навреме вноската за ЕС... и не се тикайте в чуждите неща.

    Коментиран от #3

  • 3 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Към българите..":

    До 2 ком =Вие от-се се се ре то -ли се обаждате с големите заплати, 260 лв минимална заплата
  • 4 Бръзко

    1 0 Отговор
    Бай Борис Джонсън боядисал правителственият самолет в цветовете на “Юниън Джак” за скромната сума от 120 милиона паунда.Досега самолетът беше чисто бял.
  • 5 Булгар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Към англетата":

    Я,раздуй за колониализма,виждаш ми се назнайваш това—онова.Можеш да се позовеш и на Османското владичество на Балканите от 13 век до края на 19. като крайъгълен камък във формирането на Българската пост робска душевност.
Новини по държави: