Last news in Fakti

19 Юни, 2020 11:45 1 062 1

Франция не изключва Брекзит без сделка, но е в интерес на Лондон да има споразумение

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • амели дьо моншален

Великобритания излезе от Европейския съюз на 31 януари, като до края на годината ще бъде валиден преходен период

Франция не изключва Брекзит без сделка, но е в интерес на Лондон да има споразумение - 1
Снимка: Shutterstock

Френският министър по европейските въпроси на младежта Амели дьо Моншален не може да изключи Брекзит преговорите да приключат без сделка. Тя добави, че въпреки това е в интерес на Великобритания да постигне споразумение с ЕС.

"Нищо не изключвам", заяви Моншален пред радио Europe 1, когато беше попитана дали може да изключи вероятността за Брекзит без сделка.

"Тези, които най-много се нуждаят от сделка, са самите британци. Те не могат да издържат на втори шок след този от коронавирусната епидемия", добави тя, позовавайки се на сериозният икономически удар, нанесен на Обединеното кралство от криза с COVID-19.

Ден по-рано британският премиер Борис Джонсън каза на френския президент Еманюел Макрон, че преговорите за Брекзит сделка не могат да бъдат отложени или продължени през есента, предаде БНР.

Великобритания излезе от Европейския съюз на 31 януари, като до края на годината ще бъде валиден преходен период, през който да се проведат преговори за отношенията на двете страни след края на годината, но засега разговорите отчитат малък напредък.

Джонсън и лидерите на ЕС продължават да посочват, че сделката е постижима, но и двете страни заявяват, че времето изтича и остават в сила перспективите за цялостното излизане на Великобритания от единния блок без да е постигнато споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    1 1 Отговор
    Може да е в интерес на Лондон, но не е в интерес на Борко (кралицата)! Така че залагам 85% шанс - без сделка!
Новини по държави: