Last news in Fakti

15 Юни, 2020 17:26 1 523 4

ЕС: Необходим е нов импулс в преговорите за бъдещите отношения с Великобритания

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • мишел барние-
  • борис джонсън

Страните са взели предвид решението на Обединеното кралство да не удължава преходния период, който изтича в края на тази година

ЕС: Необходим е нов импулс в преговорите за бъдещите отношения с Великобритания  - 1
Снимка: Shutterstock

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли са заявили, че е необходим нов импулс по преговорите за бъдещите отношения с Обединеното кралство.

Това е станало на проведената днес видеоконференция с британския премиер Борис Джонсън, на която четиримата са направили преглед на напредъка по въпроса и са постигнали общо съгласие за ускоряване на преговорния процес.

Страните са взели предвид решението на Обединеното кралство да не удължава преходния период, който изтича в края на тази година.

Същевременно те са подкрепили договорените планове с главния преговарящ Мишел Барние, които предвиждат ускоряване на разговорите през юли, както и създаването на възможно най-благоприятни условия за приключване и ратифициране на споразумението преди края на 2020-та година. 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кой му

    3 3 Отговор
    пука за смотаните британци!
  • 2 ха ха

    3 1 Отговор
    Няма такова нещо ЕС... Престанете да лъжете хората.
    Яде ли се, пий ли се??

    Коментиран от #4

  • 3 Гейска работа

    3 1 Отговор
    Няма ли точен регламент за напускане? Какво е това иска ама не ми стиска. Визи за англистанците и готово.
  • 4 Хо хо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Комуняга, кръгом и бегом към русия. 😂🐻🇷🇺
Новини по държави: