Last news in Fakti

19 Юни, 2020 14:07 1 316 2

Демократите с инициатива за блокиране на плана за изтеглянетo на войски от Германия

  • сащ-
  • германия-
  • войници-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Същността на поправката е да бъде забранено финансирането на изтеглянето на американски сили от Европа без одобрение на Конгреса

Демократите с инициатива за блокиране на плана за изтеглянетo на войски от Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Демократите в Конгреса на САЩ внесоха законодателна инициатива, която да блокира плана на президента Доналд Тръмп да изтегли 9500 американски войници от близкия натовски съюзник Германия, предаде Ройтерс.

Същността на поправката е да бъде забранено финансирането на изтеглянето на американски сили от Европа без одобрение на Конгреса, предава БТА.

Стъпката на конгресмените отразява тревогата сред много от тях, сред които има както демократи, така и републиканци, от плана на Тръмп да съкрати с една четвърт американските войски в Германия, отбелязва Ройтерс.

Това, според тях, ще подкопае един от главните стълбове на следвоенната сигурност в Европа: че силите на САЩ ще защитават членовете на алианса от руска агресия.

"Пагубното решение на президента Тръмп да изтегли хиляди войници от Германия застрашава и нашата национална сигурност", каза демократът Елиът Енгъл - председател на комисията по външните работи в Камарата на представителите.

"Целта на нашия законопроект е да не даде възможност на администрацията да изпълни това катастрофално политическо намерение", посочи той, внасяйки инициативата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2сддас

    9 0 Отговор
    Горката Германия няма сили и смелост сама да поиска американските войски да си ходят.

    Коментиран от #2

  • 2 куцото магре

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "2сддас":

    да си сърбат попарата дойчовците, двете световни те ги започнаха и трета ще направят ако не ги бият през пръстите