Last news in Fakti

20 Юни, 2020 10:11 1 959 7

Тръмп се завръща в битката за Белия дом

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • демократическа партия

Десетки хиляди поддръжници се очаква да подкрепят президента на митинг в Тулса

Тръмп се завръща в битката за Белия дом - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният съд на американския щат Оклахома отхвърли искане за въвеждане на правила срещу разпространението на Covid-19  при провеждането на митинг на президента Доналд Тръмп днес.

В съдебния иск се настояваше всеки присъстващ в залата да носи маска и да спазва социална дистанция.

Десетки хиляди се очаква да присъстват на първата предизборна проява на Тръмп след като пандемията удари Съединените щати, като отне живота на най-малко 117 хиляди.

Оклахома е една от горещите точки с покачване броя на заразените и се стигна до критики, но това не попречи на симпатизанти на Тръмп да започнат да се редят на опашка по-рано тази седмица.

Решението на президента среща противници и заради избора на дата и място, тъй като събитието е по време на уикенда на отбелязване на освобождаване на всички афроамериканци, държани като роби.

Тулса, където ще бъде митингът, е градът, който е бил сцена на едно от най-жестоките нападения срещу афроамериканци и предизборното гостуване е в момент, в който страната се провеждат исторически по мащаба си демонстрации за расова справедливост след смъртта на Джордж Флойд, отбелязва кореспондентът на БНР в САЩ.

Съмишленици на президента казват, че избора на това място показва готовност на Белия дом да участва в разговори за постигане на консенсус по тези наболели теми.

Опасенията за възникване на случаи на насилие доведоха до въвеждане на комендантски час, който обаче бе отменен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мати Весино

    16 5 Отговор
    Мачкай, Доне!
  • 2 Жоро

    2 10 Отговор
    Няма шанс вече тоя път чернокожите ще са против него дето насъска армията срещу хората

    Коментиран от #6

  • 3 Марешки

    2 0 Отговор
    Докопа се до"кокала" и запя друга песен! Един от следващите си ти, ще ти"гушнат бензиностанции те и аптеките," така свършват всички "фурнаджииси лопати" който се опитва да седи на два стола, накрая сяда на"морковите"!!!!
  • 4 Марешки

    1 0 Отговор
    Докопа се до"кокала" и запя друга песен! Един от следващите си ти, ще ти"гушнат бензиностанции те и аптеките," така свършват всички "фурнаджииси лопати" който се опитва да седи на два стола, накрая сяда на"морковите"!!!!
  • 5 Че Гевара

    0 0 Отговор
    Тaкa e бeли рacиcти, миcлитe чe вaшитe прecтъплeния към cвeтa щe ocтaнaт нeнaкaзaни! Чeрвeнaтa aрмия щe ocвoбoди цeлият cвят oт вac Дoкaтo нe пaднaт импeриитe Eврoпeйcки cъюз и CAЩ нямa дa имa мир в cвeтa! Изпрaвeтe ce и тe щe пaднaт! Идвaйтe чeрни брaтя c нac дa ги унищoжим!
  • 6 Владимир

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Чернокожа Америка винаги може да разчита на мен
  • 7 АнтиФа

    0 0 Отговор
    Фашизма е най-голямото зло на света затова всички раси и религии ще се борят с него срутете всички статуи на белите господари робовладелци на белите европейски завоеватели, да отнемем богатствата от Европа и САЩ и светът ще заживее свободно и богато! Пари и храна има достатъчно но неправилно се разпределят, но европейците и американците взимат всичко за себе си! Да им го вземем сега! Русия и Китай ще ни помогнат