Last news in Fakti

22 Юни, 2020 10:02 1 352 1

Съветник на Тръмп: Вижте как работи с Китай и тогава търсете партньорство

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

Той отквърля твърденията за подкрепа

Съветник на Тръмп: Вижте как работи с Китай и тогава търсете партньорство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Съветникът в Белия дом по търговските въпроси оспори твърденията, че американският президент е търсил помощ от китайското правителство за совето презибиране, съобщи FOX News.

Американският представител Питър Наваро е присъствал на разговорите. Към момента той е съветник по търговията.

Твърденията са, че Доналд Тръмп е отправил подобно искане по време на официална среща. Той е намекнал на китайския държавен глава Си Дзинпин за възможна подкрепа.

Твърденията са направени от предходния съветник по държавна сигурност Джон Болтън. Според Наваро подобно питане не е имало.

Той заяви, че твърдата политика спрямо китайското правителство може да свидетелства за това. Смята се, че Тръмп е настоявал за по засилено изкупуване на американска продукция в подкрепа на своя мандат.

Той също твърди, че не е казвал подобно нещо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ся верно е

    4 0 Отговор
    че не всичко от разговорите между двете страни е известно на широката публика, но действително всичките простотии с разни флотове, хонг конг, санкции и тайван не могат да имат нещо общо с искане на помощ при избори. ясно е, че китай няма как да не изпревари сащ в настоящата икономическо промишлена ситуация, а тръмп прави всичко възможно да саботира този процес.