Last news in Fakti

20 Юни, 2020 18:15 2 527 19

Китай: Стабилен и проспериращ Синдзян е най-яркото доказателство за лъжите на американските политици

  • китай-
  • сащ-
  • уйгури-
  • синдзян

Дори повтаряна до безкрай, лъжата си остава лъжа, и всеки човек може да прави преценки за себе си

Китай: Стабилен и проспериращ Синдзян е най-яркото доказателство за лъжите на американските политици - 1
Снимка: Shutterstock

Приетият от Конгреса на САЩ Закон за правата на човека в Синдзян предизвика възмущението на много китайци, включително сред 25 милионно население на автономния район и бе разкритикуван от редица държави, съобщава Радио Китай.

Благодарение на мерките за изкореняване на тероризма в Синдзян-уйгурския автономен район, той най-после се развива нормално, а хората живеят спокойно. През изминалите три години в Синдзян нямаше нито един терористичният атентат, а от 2012 г. досега брутният вътрешен продукт на района се увеличава с 8,5% годишно, особено популярен е туризма, който носи доходи на много местни хора.

В същото време местната култура и религията на уйгурите в Синдзян са защитени напълно. В момента там има 28 000 молитвени домове и 300 000 духовници. Като важно звено в инициативата „Един пояс, един път" Синдзян има несъмнени географски и търговски преимущества, свързвайки Китай с пристанищата в Азия и в Европа. През 2019 г. общият обем на вноса и износа в района се е увеличил с 23,8% на годишна база.

Дори повтаряна до безкрай, лъжата си остава лъжа, и всеки човек може да прави преценки за себе си. Игнорирайки несъмнения напредък и развитие на Синдзян, някои американски политици продължават да разпространяват фалшиви новини и слухове, с които показват, че сякаш се страхуват от стабилността в района. Означава ли това, че биха искали терорът отново да властва там?

Когато животът на невинни хора в Синдзян бе застрашен, те не обръщаха внимание и дори призоваваха за помощ и подкрепа за терористите. След като на тероризма бе сложен край, те не останаха спокойни, а мотивирайки се в „човешки права" се опитват да разделят хората от различните етноси в Китай и подкопаят неговата и тази на Синдзян стабилност.

Тези, които имат право на глас по въпроса за Синдзян са хората, които живеят там, а те показаха, че няма да допуснат външни сили да пречат на развитието и стабилността на района.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жълти

    12 35 Отговор
    Без американците и Запада Китай загива

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Емил

    7 3 Отговор
    Религия, пропагандираща "око за око..." не може да бъде мирна! Не може да пропагандираш "убий неверника и ще влезеш в рая" и да говориш за мир! Добре, че са само две!!!
  • 3 Госあ

    19 11 Отговор
    Нищо ново за краварите това е тяхната стратегия. Китай и Русия имат силата да смачкат световния терорист номер едно. Не е зле да подкрепят чернокожите едните с пари, другите с оръжие.

    Коментиран от #8

  • 4 Дельо Хайдутин

    16 7 Отговор
    САЩ и Китай да си поделят уйгурите.За Китай гурите ,а за янките първите две букви.ха ха ха.
  • 5 Госあ

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Жълти":

    😂 да бе, така е 😂
  • 6 Той

    20 9 Отговор

    До коментар #1 от "Жълти":

    Без Китай американците и Запада загиват-трябва да върнат производството на собствена територия,а тогава трябва да си плащат- те не са научени на това!!!
  • 7 Груйо

    6 19 Отговор
    Уйгурите са масово изселване в огромни затворени лагери с видеонаблюдение и сканиране на ретината. Децата им са поставени отделно от тях и обучавани само на китайски език и уродливата комунистическа идеология. Междувременно провинция Синдзян, масово се заселва с етнически китайци (хан), които вероятно не са обект на репресии като уйгурите. Затова от тяхна страна няма оплаквания.

    Коментиран от #19

  • 8 Дельо Хайдутин

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Те чернокожите си имат достатъчно оръжие .По изчисления 300 000 000 броя у народа на САЩ.А пък доларите са хартийки без покритие.

    Коментиран от #10

  • 9 Кържалийката

    5 5 Отговор
    В УСА има закон ,според който ако има съмнение,че стока произведена в Китай от робски труд на Уйгурите подлежи на конфискация.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дельо Хайдутин

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Кържалийката":

    А за робския труд на българите кога ще има закон???
  • 12 Behemoth

    14 3 Отговор
    Абе китайците да приемат закон да не се убиват негрите ...и толкуз..
  • 13 Рошко

    8 1 Отговор
    С колко помия ни заливат само, сега какво стана и тия публикации за синдзян кой ги пускаше, мисля че са били пак белите каски, а на тях кой им плаща 🤔🤔🤔🤔, то си им е патент
  • 14 Антимилиционер

    12 3 Отговор
    Режимът на педофилите в САЩ се е самозабравил.
  • 15 Казуар

    3 6 Отговор
    Чужд журналист не е стъпвал в Синдзян.

    Коментиран от #16

  • 16 Дельо Хайдутин

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Казуар":

    То и в България не стъпват.Какво от туй?
  • 17 В.В.

    8 3 Отговор
    Уйгурите са в Китай и ще спазват законите и конституцията единствено само на Китай....Кво реват от Америка...няма никви значение..Да видят тяхната демокрация,че нещо куца... Янки Гоооо хоом..
  • 18 Много пожълтя

    3 2 Отговор
    От както тръгна Китайският вирус няма и ден с поне една статия с подпис Чайна. Пропагандната им машина е на макс, да намалят малко, че се набива на очи...
  • 19 Така май за първи път правеха с индианци

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Груйо":

    А от кога е тая практика
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания