Last news in Fakti

23 Юни, 2020 22:00 2 232 6

Швеция може да има проблеми с доставките на електроенергия

  • атомна енергетика-
  • швеция-
  • електроенергия-
  • прекъсване-
  • енергетика-
  • аец

Възстановяването на преносните мрежи може да отнеме от няколко дни до няколко седмици

Швеция може да има проблеми с доставките на електроенергия - 1
Снимка: Shutterstock

След планираното затваряне на атомни електроцентрали в Швеция е възможно големи региони на страната да се сблъскат с продължителни прекъсвания в доставките на електроенергия. Това се посочва в доклад на държавния оператор на електропреносните мрежи Svenska kraftnät, представен пред журналисти.

За да се покрие търсенето, може да се наложи прехвърляне на част от електроенергията от северните райони към южната част на Швеция, се казва още в документа, предаде Nyheteridag.se.

Това обаче ще увеличи натоварването на електропреносната мрежа, което може да доведе до непредвидимо изключване на електрозахранването в цели региони на страната. В същото време възстановяването на преносните мрежи може да отнеме от няколко дни до няколко седмици, се посочва в доклада.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    28 1 Отговор
    Грета ще захранва с мощни и ритмични телесни соросоидни газове шведските милиционери хаха
  • 2 Соросня

    17 0 Отговор
    Сорос ще пръцне в гърненце.
  • 3 Ххх

    17 1 Отговор
    Поредните екологични откачалници. Затварят атомни централи, правят коли със смешно малки двигатели. И коя ще е поредната им безумна идея в името на екологията ?

    Коментиран от #4

  • 4 Ндйеид дмьшечводмьчь р. Ь. Чемсл. Цчпрс

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ххх":

    Шистов газ от дълбините на гъзеца на грета и милионите неопределени подчовеци като нея.
  • 5 балкански варварин

    8 1 Отговор
    са върнат у пещерите по фиордити що е им ток?
  • 6 Саркастично

    9 3 Отговор
    Това са досадни подробности за които няма смисъл да се пише . По добре да се пише как Швеция и другите прогресивни страни спасяват света като затварят производство след производство защото генерират CO2 . Това че същите производства просто отиват в Китай да си генерират CO2 на воля също са никому ненужни подробности . Много по добре е да се информира света че възобновяемите енергийни източници са толкова по евтини от въглеводородните че всички страни които ги използват масово всъщност всъщност плащат най-високи сметки за ток и ги субсидират пистоянно . Няма логика , но кой ти я търси в пропагандата.
Новини по държави: