Last news in Fakti

25 Юни, 2020 09:52 2 962 23

Решителен вот в Русия

  • русия-
  • референдум-
  • вот

Започна гласуване на референдум

Днес в Русия започва гласуването на референдум за конституционни промени, съобщи ТАСС.


Гражданите от днес могат да гласуват дистанционно. Вотът ще е предварителен за някои региони.

Официалният изборен ден е на първи юли. Някои избирателни секции ще бъдат отворени.

Така ще се избегнат струпвания. Вотът веднъж вече беше преместен на нова дата.

Референдумът може да даде възможност за нови мандати на руският президент Владимит Путин.

Той също така дава повече правомощия на правителството. Опозицията обяви, че референдумът е в противоречие с конституцията.

Очаква се предложенията да получат подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 234

    29 14 Отговор
    Опозицията обяви, че референдумът за поправки в Конституцията е незаконен. По - законно е цялата конституция да бъде написана от американски експерти, както стана по времето на Елцин. Правеха си американците каквото поискат в Русия Руската либерня изпитва носталгия по онова време.

    Коментиран от #15

  • 2 Гей Билтс

    6 20 Отговор
    Хаиде успех братишки и да не забравите да пробутате поправката за задължителните принудителни ваксини, че много има за накъсяване.
  • 3 другарят

    39 13 Отговор
    Ало мисирките! Референдума дава повече правомощия на парламента, а не на правителството! Освен това на Западните господари мира не дава тази поправка, че руското законодателство, ще стои над международното и така не могат да съдят Русия за щяло и нещяло и да я изнудват по този начин!

    Коментиран от #7

  • 4 Руснак

    17 32 Отговор
    Този вот е пълен фарс като всички вотове организирани от Путин.
  • 5 Лили

    19 21 Отговор
    Съмнява ли се някой в краиния резултат , Путин още два мандата това е комунистическа демокрация . Франкенщайн в политиката

    Коментиран от #8

  • 6 Айсотир

    14 20 Отговор
    В Русия са забранени референдумите, затова му викат всенародно гласуване. То е безсмислено защото всичко е влязло в сила и публикувано в техния държавен вестник. Всичко е парлама .

    Коментиран от #9

  • 7 оня

    10 18 Отговор

    До коментар #3 от "другарят":

    всъщност путун иска да се отърве от исковете в стразбург понеже 25% от всички дела на международния съд по правата на човека са на руски граждани! русия е принудена да плаща много обещетения за беззаконията в страната та да им е честита на руснаците новата демокрация!

    Коментиран от #16

  • 8 другарят

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Лили":

    Точно това е демокрацията! Всеки има право да избира и да бъде избиран, даже и Путин представи си. Народа трябва да решава, а не някой друг! Навремето в САЩ също няма ограничения, но олигарсите решават да сложат край на това, защото не могат да контролират президентите. Рузвелт е бил много популярен и печели 4 мандата и затова финансовата мафия решава да скастри малко "демокрацията".

    Коментиран от #10, #21

  • 9 Гост

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Айсотир":

    Дай датата, на която е излязъл този държавен вестник, в който вече са публикувани и влезли в сила поправките в Конституцията. Сам имаш ли понятие какви безсмислици пишеш ?
  • 10 Лили

    10 15 Отговор

    До коментар #8 от "другарят":

    Остават само два мандата заради хора като Путин, който започват да се мислят за богове , сигурно и мавзолей ще си построи приживе

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ХАХАХАХАХАХАХАХ

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Лили":

    Мдааа това в Русия не е демокрация. Най- демокрация е първо бащата от едната фамилия, после мъжът от другата фамилия, после синът от първата фамилия и след него жената от втората фамилия! ЕЙ това е баш демокрация! За 120-те мандата на танте нЕма да пиша. Освен, че я питат и днес-дали ще се кандидатира за поне още 60 мандата?
  • 13 гост

    9 6 Отговор
    А пирамида почнаха ли вече да му строят мужиките ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сандо

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "234":

    Ще допълня:конституциите на всички източноевропейски страни,вкл. и българската,са писани от американски експерти.Един сравнителен анализ доказва това твърдение извън признанията.Това важи и за България.Ето какво каза проф. Ал. Джеров пред ТВ "Скат" есента на 2015 г.:Когато пишехме конституцията,ние бяхме в постоянна връзка с нашите приятели от Запада и от Римския клуб".

    Коментиран от #20

  • 16 селянин 1

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "оня":

    ..смехурко- на Россия и Путин им дреме от ония в,,страсбург,,
  • 17 Бай Горан

    3 2 Отговор
    Призовавам всички русофили да се изнасят скоростно към Русия,за да гребат с пълни шепи от "прекрасният нов свят",който се оформя в Путинският Рай.Няма нужда да се мъчите и да страдате излишно в България или в "Прогнилият Запад"."Братушките" ще ви приемат с отворени обятия и ще ви осигурят всички онези неща от които сте лишени.Не се съмнявайте,Владимир Владимирович изпълнява всички обещания,които е дал.Даже аз стягам куфарите за "Матушката",защото тука вече не се издържа.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Много ясно бе Сандьо...

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Сандо":

    Че като са писали конституцията, ще са във връзка със Запада, да няма да са във връзка с Москва я. Като бяхме във връзка с руснаците толкова години, видя до къде я докарахме...нали бе папуняк.7688

    Коментиран от #22

  • 21 Хауърд Лъвкрафт

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "другарят":

    Лагерна демокрация му казват на това в Русия ..
  • 22 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Много ясно бе Сандьо...":

    Ако беше малко по-интелигентен,щеше да знаеш колко много неща са заложени в тая конституция.Именно тя е юридическия гарант за убийството на България.Другите страни го разбраха и някои започнаха промени,а други са написаха нови.За Русия ще кажа само,че според мен Путин все още не е достатъчно силен,за да наложи нова конституция и руснаците ще продължават да имат проблеми.
  • 23 0808

    0 1 Отговор
    ..... мисля, че този незаменимия ВВП може да гризне дръвчето.... стигнал е до 7% въпреки, че официалните СМИ посочват 67%.. не, не съм русофоб дори напротив, но 6-и мандат ми идва доста множко... няма незаменими хора, а той го удря на култ към личността..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания