Last news in Fakti

25 Юни, 2020 13:55 2 146 28

Politico: Путин е ръководил комунистическите терористи в Германия

  • владимир путин-
  • кгб-
  • русия-
  • германия-
  • фракция червена армия

През годините, докато Путин работи в Източна Германия, Дрезден става място за срещи на червените терористи и техните ментори

Politico: Путин е ръководил комунистическите терористи в Германия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Член на лявата терористична група "Фракция Червена армия" (RAF) твърди, че Владимир Путин, тогава офицер от КГБ, им е доставял оръжие и ги е "подкрепял", пише списание Politico.

Изданието отбелязва, че архивите на КГБ от 80-те и 90-те години са унищожени, затова сведенията за действията на работещия в Дрезден майор от КГБ Владимир Путин са оскъдни и откъслечни, предава faktor.bg.

Припомня се, че Путин за пръв път пристига в Дрезден през 1985 година, като офицер от "средното звено". Много години по-късно шефът на ЩАЗИ Маркус Волф дори го нарича "никой": по думите му, "дори чистачките в КГБ получавали такива бронзови медали като този на Путин".

Но бивш член на лявата комунистическа терористична група "Фракция Червена армия" разказал пред изданието, че се е срещал с Путин в Дрезден, че той фактически е управлявал членовете на групата, която сееше терор в Западна Германия през 70-те и 80-те години.

По думите му, през годините, докато Путин работи в Източна Германия, Дрезден става място за срещи на червените терористи и техните ментори.

Той разказва, че в Източна Германия пристигали с влак, там ги посрещали агенти на ЩАЗИ. Оттам със съветски автомобил ЗИЛ ги откарвали в Дрезден, където безопасно се срещали с Путин и други представители на КГБ.

"Те никога не ни даваха инструкции директно. Казваха: Чухме, че готвите това и това. Как мислите да го направите? А след това ни даваха предложения. Предлагаха други цели, питаха какво ни е нужно. На нас винаги ни трябваха оръжие и кеш", разказва екс-членът на RAF.

Той отбелязва, че на червените терористи им е било сложно да си купуват оръжие от Западна Германия, затова те връчвали на Путин списък, койкто се предавал на агентите на КГБ в Западна Германия и необходимото оръжие се появявало в тайниците, откъдето терористите от RAF го прибирали.

"Ние бяхме полезните идиоти на СССР", признава той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Климент Охридски

    23 11 Отговор
    Той и сега това прави

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Активист на БКП

    15 8 Отговор
    И е лежал в чешки затвор заради кражба на коли.
  • 4 гост

    16 7 Отговор
    Къде е новината тук ?!?
  • 5 No limit

    15 6 Отговор
    Това ако е новина щ, и до ден днешен нищо не се е променило, просто има повече власт.
  • 6 Ооо

    9 15 Отговор
    Путин стана ДЕМОКРАТ а Кумунизма СЕ ЗАВРЪЩА ПО СВЕТА !!!!

    Капитализма вече е Мъртва система
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хи Хи

    15 10 Отговор
    Фактор.бг - психодиспансера в който само буквата П води до истерия и паник атаки.
  • 9 Критон

    12 8 Отговор
    Той и сега води извънземните терористически сили да ни нападат и покорят
  • 10 приэнат гях не е грях

    6 7 Отговор
    ние бчхме полеэните идиоти на ссср уби ме края на статията с точно тоси эаключение
  • 11 ПЕНКО

    11 9 Отговор
    ЦЯЛОТО НАТЮ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ТЕРОРИСТ ЛИ Е -ПРИ ТОЛКОВА НАПАДНАТИ ОТ НЕГО ДЪРЖАВИ И НАРОДИ И КОЛОНИЗИРАНИ ДО ДНЕС !?!?!?
  • 12 другарят

    15 8 Отговор
    Ало, джендър -идиотите спрете се бре! За всеки случей малоумниците са написали, че "архивите на КГБ от 80 и 90те години били унищожени"! Аз пък съм чувал, че тази "фракция червена армия" е създадена от ЦРУ за разчистване на сметки с непослушни западно-германски политици! Трябва ли да вярвам на всякакви конспирации? Освен това 1985г идва предателя Горбачов на власт и едва ли е давал разрешение за подобна работа на службите, от която и без това няма да има никаква полза. Много подценявате КГБ .

    Коментиран от #21

  • 13 Сандо

    9 7 Отговор
    Разлики между различните тайни служби няма.Техниките,начините на работа,методи - общо взето всичко е едно и също.Разликата е,че едни вършат работата си по-добре от другите.И автора можеше да спомене президенти на САЩ,шефове на ЦРУ,просто за да има равновесие в статията.
  • 14 ПЕНКО

    8 6 Отговор
    Х "ЧЛЕН "НА ЧЕРВЕНИТЕ БРИГАДИ -КАЗА Л И РАЗКАЗА Л !?!?!? ПРЕПЕЧАТАНО ОТ "МОНД" И РАЗДУХАНО ОТ РОЙТЕРС - " ФРИДЪМ ШВАБЕН"- ОЩЕ МЪЛЧИ ?
  • 15 Факт

    0 2 Отговор
    Добре, че не е било с молотовка!
  • 16 Без сантименти

    8 6 Отговор
    Не съм чувал тези германски комунисти да са правили терористични акции...НО пък ,съм гледал клипа със Сенатор Маккейн как пита шефа на ИД -Ал Багдади дали им трябват още пари и оръжия--та айде малко по-полека за такива подкрепи за терористи....

    Коментиран от #22

  • 17 Бай Манчо

    6 3 Отговор
    След още 30 - 40 години някоя леля берта ще се сети , че е изнасилена от някой в тъмното , който поразително приличал на Путин и през цялото време докато я е ощастливявал е пял интернационала на няколко езика :)))) , много ама много тъпа пропаганда написана за хора с ментални проблеми - има ли доказатества или чичо ханс вече чува гласове ?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Behemoth

    3 6 Отговор
    Путин яде бебета за закуска ...
  • 20 хаахааа

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Климент Охридски":

    Лично , сам ги е обучавал как се дърпа шнура за Бум и как се прави Пуц с 9мм.
  • 21 ееее

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "другарят":

    И още, такива групировки има още от 19 век ако не и по рано. Руския цар Алексаандр II е стрелян няколко пъти от такива анархисти докато накрая го убиват. Анархисти и троцкисти подпалват гражданската война там довеждат страната до разруха. Поради естеството на вярванията им са перфектни обекти за вербуване и използване и до наши дни.
  • 22 Николай

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Без сантименти":

    О той не бил чувал . Освен "Фракция Червена армия" има и още ,"Революционни клетки" и "Тупамарос Западен Берлин" всичките са крайно леви

    На днешния ден е извършен атентата в дискотека "Ла Бел" /1986/. Загиват трима души - двама американски войници и една туркиня. Ранени са 260 души. Конкретно в тоя атентат са замесени тайните служби на Либия

    Има и много други

    Коментиран от #23

  • 23 Я па тоя

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Николай":

    И какво-да ревем за двама американски войници...? Че те колко милиона хора изтрепаха по света-защо трябва да им съчувствам? ...или викаш живота на американците е по-важен от другите...? ай си....р бе

    Коментиран от #24

  • 24 Николай

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Я па тоя":

    Няма нужда да ревеш ,те са си платили либийците за това

    Само се чудя как така има хора които никога не са чували за германския ултра ляв тероризъм , за Баадер — Майнхоф не са чували , за убийствата не са чували, отвличания на самолети също и така нататък


    Тия същите сигурно не са чували и ,че най големия терористичен акт в света преди 09.11 е в България , в църквата "Света Неделя " При атентата загиват 213 души, а ранените са около 500

    Организаторите са същите и същите снадбяват и с експлозиви и оръжие .

    Коментиран от #27

  • 25 Да уточним

    2 5 Отговор
    Путин е виновен за земетресенията по света, за наводненията, за слънчевите изригвания, за озоновата дупка, за изчезване на определени видове, за замърсяването на планетата и за снимките на премиера на България.
  • 26 ЮЖЕН ПОТОК ГО НЯМА ЗАВИНАГИ

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Independent: Българският премиер спи до "Глок" и пачки ПАРДЮ КАЗА КАКВО ПЪК ТОЙ Е РАБОТИЛ
  • 27 Съдията Дред

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Николай":

    Всъщност, не до 11 септември 2001 година, а до 1984, атентанта на Панам над Локърби. Има и терористични атаки в по стари времена, но там статистиката не е достоверна.
  • 28 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    Еее, и ние помагахме.
    Например, Илич Рамирес - Карлос Чакала, си почиваше у нас в станциите на ЦК и Държавния съвет между акциите, а с тайните канали на ДС за износ на антики, наркотици и оръжие се осигуряваше кеш. Е, номенклатурата също получаваше доста безотчетни пари "по второ направление" от тези канали, но това беше на второ място.
Новини по държави: