Last news in Fakti

26 Юни, 2020 07:19 1 439 4

САЩ и ЕС се разбраха да си говорят за Китай

  • сащ-
  • ес-
  • китай-
  • майк помпео

Американският държавен секретар обвини Пекин, че краде търговски тайни и прилага нечестни търговски практики

САЩ и ЕС се разбраха да си говорят за Китай - 1
Снимка: shutterstock

САЩ и ЕС ще започнат диалог за преодоляване на разногласията си за Китай, съобщи държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от "Франс прес" и ДПА.

В изказване на виртуална среща на германския Фонд "Маршал" Помпео обяви, че е приел предложението на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел за двустранен диалог за Китай.

Според Помпео този нов механизъм трябва да позволи на Вашингтон и Брюксел да обсъдят безпокойствата си "от заплахата, която представлява Китай за Запада и за споделените ни демократични ценности".

Американският държавен секретар обвини Пекин, че краде търговски тайни и прилага нечестни търговски практики.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 madeinchina

    4 13 Отговор
    чайна използва техните телефони за подслушване на всички.Китай е новата северна кореа.Само санкций ще излекуват китай от комунизма това е по-лошо ковид 19

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    7 3 Отговор
    Еезпокойство от китайска заплаха има само в главите на американците. В Европа си търгуват с китайците безпроблемно и така и ще продължат. Но нищо не пречи да си поговорят по този въпрос, щом американците настояват. В Брюксел так и така нямат много работа освен да толерират малцинставата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.