Last news in Fakti

17 Юли, 2020 12:06 1 435 9

В САЩ готвят контрамерки срещу руските хакери

  • хакери-
  • сащ-
  • русия-
  • кевин маккарти-
  • контрамерки

Русия отрича да има нещо общо с хакерските атаки

В САЩ готвят контрамерки срещу руските хакери - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на малцинството в Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти (от щата Калифорния) заяви, че скоро ще внесе законопроект срещу руските хакери, информира ТАСС.

Вчера САЩ, Канада и Великобритания обвиниха Москва, че руски хакери са се опитали да откраднат информация, свързана с разработването на ваксина против коронавируса. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков увери, че нямат нищо общо с тези опити, предаде News.bg.

"Злонамерените действия на Москва по отслабване на нашата борба с пандемията не трябва да остават без контрол", написа Маккарти в Туитър. "В близките дни ще представя законодателство, което ще гарантира, че руските хакери ще понесат отговорността си", закани се той. Лондон обяви, че фармацевтични компании и изследователски групи са били атакувани от групата APT29, която според британските власти "почти сигурно" е част от руското разузнаване.

Групата APT29 е активна от години. Тя е известна сред хакерите като "Dukes" или "Cozy Bear". APT29 използва различни инструменти и техники за кражба на тайни, включително зловредни софтуери като "WellMess" и "WellMail". Също атакува правителства, институции и енергийния сектор. По-рано Лондон обвини Москва, че се е опитала да се намеси на парламентарните избори през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИ🇷🇺

    13 0 Отговор
    Откраднаха им белите мишки от ГРУ!
  • 2 Сандо

    12 0 Отговор
    Още малко усилия от Изключителните и ще ме убедят,че руската ваксина е англосаксонска.
  • 3 Неразбрал

    14 0 Отговор
    Абе нали руснака бил много изостанал, къф им е проблема на тия?
  • 4 Русский

    10 0 Отговор
    Запознавам се с българската култура от 21-ви век. Разбрах, че българската култура е 1. Чалга, 2. ВИС - 2 и Жоро Илиев.

    Коментиран от #7

  • 5 Русский

    5 0 Отговор
    Четох много бележки на Български език за Жоро Илиев. И осъзнах, че ако бях българин и се бях родил през 60-те години, аз самият бих искал да се присъединя към компанията на Жоро Илиев и да стана негов приятел. Момчетата просто не се притесняваха за нищо, правеха секс и живееха за удоволствие.

    Коментиран от #6

  • 6 Ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Русский":

    Пропуснал си да прочетеш и за
    СИК и ТИМ.Добре е, че кирилицата дава
    възможност и на хора от други националности да понаучат нещо за особеностите на българския лов и риболов.
  • 7 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русский":

    Забравил си великия Барба Ганьос.С нетърпение очаквам някой да издаде сборник избрани речи и лафчета.Ще бъде истински бисер в книгоиздаването.Сигурен съм,че и автора ще я прочете.
  • 8 Бай Манчо

    6 0 Отговор
    Отново няма доказателства , а само highly likely но плямпат - наглост по английски , но какво да се прави , те разбират само от измами , кражби , разруха .
  • 9 другарят

    6 1 Отговор
    Един призрак броди по фашистка Америка! Призрака на глупостта!