Last news in Fakti

18 Юли, 2020 16:21 3 373 8

Опозицията проплака: Откраднаха ни гласове на изборите

  • вмро-дпмне-
  • северна македония-
  • зоран заев

Говорителят на ВМРО-ДПМНЕ каза, че обявеният брой от 30 000 невалидни бюлетини в Северна Македония е необичаен за избирателна активност от 50,8 процента, или малко повече от 900 000 души

Опозицията проплака: Откраднаха ни гласове на изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Партия ВМРО-ДПМНЕ заяви в петък, два дни след предсрочните парламентарни избори в Северна Македония, че ще иска ръчно преброяване на гласовете заради големия брой невалидни бюлетини, предаде Танюг.

Говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски каза, че обявеният брой от 30 000 невалидни бюлетини е необичаен за избирателна активност от 50,8 процента, или малко повече от 900 000 граждани, които са гласували в сряда.

"Голям брой от тези бюлетини са гласове за ВМРО-ДПМНЕ, които сега се смятат като невалидни. Това означава анулиране на волята на гражданите. Затова ние като политическа партия ще искаме ръчно преброяване на гласовете", каза Арсовски, цитиран от портала Плусинфо.

Той добави, че въпреки "фалшификациите и масовото подкупване" от страна на управляващата досега партия СДСМ и на нейния лидер Зоран Заев ВМРО-ДПМНЕ е победила в 41 общини, а СДСМ - само в двайсетина.

Това по думите на Арсовски значи, че ВМРО-ДПМНЕ остава най-силната партия в страната, допълва БТА.

Държавната избирателна комисия съобщи, че СДСМ печели 46 мандата в парламента, а ВМРО-ДПМНЕ - 44.

Лидерът на партия "Левица" Димитър Апасиев също заяви, че са им откраднати гласове и че трябва да имат повече мандати, а не два, както съобщи комисията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    15 2 Отговор
    Извикайте баце той е спец по печелене на избори ама раята требе да е проста
  • 2 Аххахаха

    3 2 Отговор
    Ово е Бугарски стандарт
  • 3 ...

    7 3 Отговор
    Не е важно кой гласува , а кой брои гласовете !
  • 4 оня с коня

    2 5 Отговор
    Ето го и ЕЛЕМЕНТАРНОТО ОБЯСНЕНИЕ на проблема:Извадили едни пари ВМРО-ДПМН и си накупили Цигански избиратели.Да,обаче техните мургави НЯМАТ Опита на нашите и гласуват "ПО АБОРИГЕНСКИ",затова и Резултата е налице.
  • 5 Аааааа нормално

    3 0 Отговор
    В цял свят на опозицията и крадат гласове! И при нас е тъй! Само Движението на Подрязаните Селджуци, няма проблем с това! Те чакат да видят кой ще спечели възможността да им се поклони и да ги слуша!
  • 6 Електра

    4 3 Отговор
    Оффф, като нашите крадливи комуняци, когато губят все някой им е виновен...
  • 7 месара

    0 1 Отговор
    а аз помислих че бсп_то е проплакало отново !
  • 8 Сандо

    0 0 Отговор
    Ако Боко не се бе скарал с Цецо,щеше да го прати на приятеля Заев и какъв резултат щеше да има ...
Новини по държави: