Last news in Fakti

22 Юли, 2020 13:06 5 438 13

Стотици хиляди пилета бяха умъртвени и унищожени заради срив на търсенето

  • пилета-
  • птицекланица-
  • етиопия

Етиопски фермери унищожиха пилетата, тъй като секторът е силно засегнат от срива в търсенето от хотелиерския сектор заради пандемията от Covid-19

Стотици хиляди пилета бяха умъртвени и унищожени заради срив на търсенето - 1
Снимка: shutterstock

Етиопските фермери унищожиха стотици хиляди пилета, тъй като секторът е силно засегнат от срива в търсенето от хотелиерския сектор заради пандемията от Covid-19, съобщава "Ройтерс".

Ограниченията за пътуване в Етиопия, наложени, за да се спре разпространението на коронавируса, доведоха до свиване на икономическата дейност и затваряне на ресторанти, магазини и хотели в Адис Абеба, които бяха основният източник на търсене на пилешки продукти.

Правителствените данни не са достъпни, но "ЕтиоЧикън" (ЕthioChicken), един от най-големите доставчици на продукти от птиче месо в Адис Абеба, съобщи, че е убил близо 650 000 пилета за пет седмици през май и юни и предполага, че милиони пилета са били унищожени в цялата страна.

Трябваше и да извадим някои яйца от люпилнята, за да ги унищожим, преди да се измътят, каза пред "Ройтерс" ръковoдителят на отдела по маркетинг в ЕтиоЧикън Фсеха Тесфу.

Въздействието върху сектора е изключително разрушително и има потенциално унищожителни социални последствия в страна, в която министърът на финансите и икономическото сътрудничество Ахмед Шиде заяви през май, че близо 15 милиона могат да изпитат необходимост от правителствена помощ заради пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в

    43 0 Отговор
    ... същото време около тях гладуват!
  • 2 луда 🐮

    23 1 Отговор
    Глад и мизерия иде.
  • 3 Цъфти

    34 0 Отговор
    Етиопия не беше ли трети свят и с измиращи хора от глад?
  • 4 Президентът на Танзания

    14 0 Отговор
    И нас ни караха да избиваме козите, щото били заразени с Ковид, ама ние само обрахме папаята и козите се излекуваха сами.
  • 5 Гост

    11 0 Отговор
    Къде са зелените?
  • 6 мдаа

    29 0 Отговор
    Добре де, щеше да ги заболи ли ако ги подарят на гладуващи. Аман от лесни решения.
  • 7 Капитализъм!

    30 1 Отговор
    По света има много гладни, но над 50% от храната се хвърля поради разваляне, или се унищожава умишлено. Писле говорим за замърсявания, унишожение на гори и прочие, а вината е в самите капиталисти
  • 8 Екзорсист

    21 0 Отговор
    Глупаци, да ги бяха пуснали...тези без доходи и гладуващи страдат, докато лакомите печалбари нехаят.
  • 9 СВЕТОВНО НАТРАВЯНЕ

    6 0 Отговор
    АЗ ПИЛЕТА НЕ КУПУВАМ ДОСТА ОТДАВНА.КОГАТО ДОЙДЕ ДЕМОХРАЦИЯТА И ПИЛЕТАТА ОТ 8 МЕСЕЦА ЗАПОЧНАХА ДА ГИ ИЗКАРВАТ НА ПАЗАРА ГОТОВИ УГОЕНИ ЗА 3 МЕСЕЦА. ПЪЛНИ С ХОРМОНИ НА РАСТЕЖА И АНТИБИОТИЦИ. ТАКА Е СЪС ЦЯЛОТО СВЕТОВНО ПРОИЗВОДСТВА НА СВИНИ, ТЕЛЕТА, ПТИЦИ, РИБИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ. ТЪПКАНИ С ХОРМОНИ, ТОРОВЕ,ПЕСТИЦИДИ,АНТИБИОТИЦИ, ОТРОВНИ ФУНГИЦИДИ. ГМО АГНИТА, ПРАСЕТА, ГОВЕДА,ХРАНИ. ХОЛАНДИЯ Е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ГМО ГОВЕДА, НО ГОДИШНО ВНАСЯ НАД 150 000 ТОНА ЕКОЛОГИЧНО ГОВЕЖДО ОТ АФРИКА, ПАСЛИ В САВАНИТЕ. В КАЛИФОРНИЯ Е ЗАБРАНЕНА ПРОДАЖБАТА НА МАРГАРИН НО ЛОС АНДЖЕЛИС Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МАРГАРИН ЗА ИЗНОС.
  • 10 Да бяха ги дарили

    7 0 Отговор
    Консерви загубени!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 дааа

    0 0 Отговор
    А ми обясняват, че африканските деца гладуват, дайте ги на тях.
  • 13 киро

    0 0 Отговор
    Пилета газиш , гладен ходиш !!!! Да ги бяха дали на гладуващите , или в консерви , ама де тоя акъл !!!!!!!