Last news in Fakti

22 Юли, 2020 14:38 3 772 6

Бум на коронавирус в тази европейска държава

  • чехия-
  • коронавирус-
  • бум-
  • пандемия-
  • прага-
  • заразени

В Чехия са регистрирани 360 смъртни случая

Бум на коронавирус в тази европейска държава - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на активните случаи на коронавирус в Чехия за първи път надхвърли 5000, след като лаборатории съобщиха за най-голямото дневно увеличение от почти месец, заяви здравното министерство, цитирано от "Ройтерс".

По данни на властите до снощи са били регистрирани 212 нови заразявания, с което активните случаи са станали 5046. Общият брой на случаите, включително оздравелите и починалите, е достигнал 14 324. В Чехия са регистрирани 360 смъртни случая, доста по-малко в сравнение с много западноевропейски страни.

Заразяванията от коронавирус в централноевропейската държава с население 10,7 милиона обаче се увеличават. Към момента в болница се лекуват 148 души - с 12 повече, отколкото през уикенда, и с една трета по-малко в сравнение с пика от 446 човека през април. Броят на потвърдените случаи в световен мащаб наближава 15 милиона, сочат данните на университета "Джонс Хопкинс". Най-много заразени има в САЩ, Бразилия, Индия и Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс 🏴‍☠️ 💉

    4 11 Отговор
    Така се пада на сатанистите на Европа - чехите. Ей го дори и на снимката едим мята девил хорновете.
  • 2 Рошко

    3 10 Отговор
    3600 да са утре
  • 3 ЛЕВСКИ СОФИЯ

    6 0 Отговор
    ТЕЗИ НА СНИМКАТА СА УЛТРАСИ !!!
  • 4 АНОНИм

    5 0 Отговор
    47 активни на 100 000 население! Ще ги затворят и тях като нас! Тук в БГ имаме около 60 на 100 000! Още малко да се напънат и ще ни стигнат!
  • 5 Е кво се плашат

    2 3 Отговор
    Ше умрат едни 100 хиляди. Бълха ги ухапала. Д- р Манги каза да се мешаме. Така най- лесно се преборва короната.Умен, та чак дрънка.!!!!
  • 6 Матей

    0 0 Отговор
    Пак я подхванаха тая лакардия,явно са намислили нещо.Още преди няколко месеца съм чел мнения на хора,доБре познаващи материята,че това ще стане.Не беше за вярване,но стана точно така,втора вълна.При положение ,че би трябвало цял свят да е проумял нелепостта на тая завера,световен заговор с изключително тежки последици.Тая изкуствена криза ще доведе до реална икономическа,здравна и хуманитарна катастрофа,всички вектори се наслагват и сочат точно натам.България,като най-пропаднала страна в целия свят е и най-застрашена.Протестите сега мога да окачествя като ВЯЛИ ,И ако не успеят поне в частта им за падане на правителството,апокалипсиса през зимата е гарантиран.Би могло да се избегне,ако президента поеме цялата власт с помощта на подчинено нему правителство и КРИЗИСЕН ЩАБ(коренно различен от оня),за спасяване на нацията и държавата в последния възможен момент.