Last news in Fakti

25 Юли, 2020 13:09 1 868 8

Съд подкрепи американския президент

  • сащ-
  • полиция-
  • доналд тръмп

Приема се решение за федерални служби на протестите

Съд подкрепи американския президент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американски съд отхвърли молба да забрани действия на служители на федералните ведомства в Портланд, съобщи FOX News.

Главният прокурор на щата Елън Розенблум подаде молбата в съда. Американският президент Доналд Тръмп настоява екипи на агенциите да присъстват по време на протестите.

Те ще могат да задържат протестиращи, само ако се прехвърлят границите на приетото. Съдия Мосман обясни, че прокурорът няма достатъчно правомощия, за да се обръща към съда от името на гражданите.

Държавният глава обяви, че възнамерява да задейства правоохранителните служби. Това ще стане в щати, където има масови протести.

Представители на агенциите са изпратени в Портланд, като се разглежда ситуацията в още няколко града.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сяпък

    1 0 Отговор
    Ама как така?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Порно

    2 0 Отговор
    Прокурор Розенблум ? Очаквано
  • 7 rаи

    6 0 Отговор
    Вие представяте ли си докъде са стигнали демократите/либерали в щатите?? "Идиотократия" - имаше такъв филм, демократичните щати приличат на нещо такова. Палежи, графити, грабежи, бутане на паметници, убийства(!).... И когато президента ти праща помощ ти употребяваш цялата машина на прокурори, кметове, губернатори, организации и т.н. само за да спреш президента ти, който иска да спре всичката тази вандалщина, а да си продължи по същия начин. Не ми го побира главата как нормален човек може да си даде вота за демократ.

    Коментиран от #8

  • 8 Болшой театър

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "rаи":

    Всичко е предизборен театър. Тръмп беше избран от хора мразещи мухлясалото статукво на демократите. Сега демократите си въобразяват че има достатъчно като тези лумпени по протестите и лицемерничат че уж били за БЛМ за да гласуват за тях. Не разбират обаче с тази си подкрепа на беззаконие и безредици отблъскват хората които работят и които вероятно са повече. Аз бях против Тръмп когато го избраха, но на тези избори ще гласувам обезателно за него. Така че демократите на практика си вкарват авто гол ама какво да им обясняваш - тъпи са си.