Last news in Fakti

1 Август, 2020 09:17 2 062 2

Стотици деца на летен лагер в САЩ са заразени с COVID-19

  • сащ-
  • деца-
  • коронавирус

Над 1400 смъртни случая вследствие на коронавируса са регистрирани за 24 часа

Стотици деца на летен лагер в САЩ са заразени с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Стотици деца са заразени с коронавирус в летен лагер в американския щат Джорджия, а в страната за последните 24 часа са регистрирани 1442 смъртни случая вследствие на COVID-19. Това сочи преброяване на американския университет "Джонс Хопкинс", цитирано от Франс прес и БТА. 

Това е четвъртият пореден ден, в който смъртността в най-засегнатата от коронавируса страна, е над 1200 души, подчертава университетът. Общо броят на заразените от началото на епидемията е над 4,5 милиона. 

Децата, заразени в летния лагер в Джорджия, пренебрегнали инструкцията за носене на маски. Най-малко 260 от общо 597 участници в лагера са заразени, съобщиха американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, като предупредиха, че реалният брой може да е още по-висок. За момента са достъпни само данните за 344 души от групата. 

Повечето заразени са имали леки симптоми като треска, главоболие и болки в гърлото. Останалите не са показвали симптоми. 

Според проучването на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, базиращо се на данните от лагера, децата и младежите от всички възрасти са податливи на новия коронавирус и "може би играят важна роля" за разпространението му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    1 1 Отговор
    Е крайродителите на тия деца са изгонени на улицата защото сега ще се разорят за да лекуват децата им от грип и не могат да си платят наема за квартирата и задълженията по погасяване на кредити. Американска здравна система. Дупе да им е яко на американците зс това здравеопазване и цени.